Снимка: БГНЕС
fallback

И занапред шофьорите, които в населено място карат със скорост повече от 50 километра в час над допустимата, ще остават без книжка още при първото нарушение, а не  както беше гласувано на първо четене в парламента - за системно нарушение.

Тази промяна ще бъде гласувана утре от транспортната комисия в парламента.

Принципът на системност се запазва за превишаване на скоростта с 30 км/ч, където  при повторно нарушение ще ви отнемат книжката.

Този толеранс при първо нарушение беше заложен от депутатите с аргумента, че на всеки шофьор му се случва да бърза понякога, съобщи bTV.

Oще по темата

Освен солените глоби и по-строгите административни наказания, се предвижда и създаване на фонд, в който ще се влагат парите, събрани от глоби за нарушения, констатирани с камера на пътя.

Тези пари ще отиват за закупуване на още камери. В момента в страната има 15 действащи камери, които за 8 месеца са установили над 260 хиляди нарушители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Kiril

преди 13 години

Samo taka, bate :)

77

Anonimen

преди 13 години

Ще взимат книжките на тези които изкупуват директно колите по изложенията с обиколка на врата 90 см? Смехория! За 20 години никой не знае за подобен случай. Даже обратното - или козируват, или обръщат гръб все едно, че не виждат какво става. А голяма част от народа няма за какво да се притеснява - едва ли ще могат да вдигнат с тия трошки 100 км от един светофар до друг. Освен ако не са изключени, за тяхно улеснение.

76

баба Вуна

преди 13 години

Защо даваш подкуп бре ламел.Ти си за затвора .

fallback