fallback

 

Неочакван протест на учениците блокира Бургас. Стотици гимназисти, които се организирали от две седмици във Facebook, избягаха от час и предизвикаха хаос по централните улици на града.

Шествието им – протест срещу кратката зимна ваканция, премина от регионалния инспекторат по образованието до общината, а по пътя си набъбваше все повече.

Недоволството на учениците от кратката ваканция намери преди месец израз във Facebook, където над 100 000 души подкрепиха идеята 3 януари 2011 година да бъде Национален ден за бягство от училище.

В събота бяха обявени едновременни ученически протести в няколко града на страната, но те бяха доста рехави. Единствено в Шумен се събраха няколкостотин души. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

372

....

преди 13 години

Ае пък да се замислят малко после ще съжаляват че не се ходили и не са слушали. В главата си имат само едно излизания насам натам. И аз съм бил така не си мислете че само вие сте така. Ако си мислят че сега е трудно нека да видят като завършат кво става идва истинския живот с трудностите и няма мама и тати да им помагат. Ще се мъчат и ще си викат "Що не слушах когато му беше времето" но ще е твърде късно. П.С. Това е продължение на долния ми коментар за тези където немогат да схванат.

371

....

преди 13 години

Да си отпочинат, че колко още нестига че не ходят на училище ми искат и още ваканция. Ето едно примерче аз съм студент 1 година и моята ваканция е цял месец да уча за изпитите ми на целия материал който съм взел по всичко. Това е много голяма ваканция нали ? Вярно че тая държава е затънала и нищо не дава ама и те трябва да се потрудят малко. И аз съм видял тая държава каква е но не се предавам и се мъча да постигна нещо. 10 клас приказва за пиячка,купони и т.н и после като има 2 др са и виновни

370

sss

преди 13 години

ей *** дъртаци ... Имаме смелост да протестираме, а вие какво ... Кой ни е докарал дотук ако не вие. Държавата е винаги на 1 от последните места във всичко освен в тези лошите неща където сме винаги на челните позиции ... Кой ако не вие ми кажете защото не смеете да си отворите устата . Айде сега си трайте моля ви се защото ако бяхте като нас сега нещата нямаше да са така и нямаше България да е толкова затънала. А ваканцията е кратка защото няма време за учениците да си отпочинат от училище

fallback