Снимка: БГНЕС

Министърът на транспорта Александър Цветков, който отговаря и за съобщенията, ще провери как се проверяват колетите в България след вълната пакети бомби в Гърция.

Някои от пратките с експлозив успяха да напуснат границине на страната чрез пощенски пратки. Подобна бомба, адресирана за канцлера Ангела Меркел, беше получена в канцеларията й в Берлин.

Министър Цветков ще прегледа на място техническите мерки за сигурност в Сортировъчния център на "Български пощи" в квартал "Враждебна".

След 48 часа прекъсване, през изминалата нощ Гърция възобнови изпращането на колети в чужбина.

От началото на седмицата в Атина бяха заловени над 10 пакета с експлозиви, много от тях адресирани за посолства в гръцката столица. Подобна пратка беше получена и в българското посолство.

Други колети с експлозиви бяха открити в куриерски фирми и на международното летище в Атина. Един от пакетите с експлозив беше адресиран за Европейския съд в Люксембург, а другият – за Европол в Холандия.

Гръцките власти подозират за изпращането на бомбите крайно лявата организация „Конспирация на огнените ядра”. Вече са арестувани двама мъже – на 22 и на 24 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase