Андрей Иванов. Снимка: БГНЕС
fallback

Инспектори от НАП вече са започнали данъчна проверка на председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов.

Освен него ще бъдат инспектирани имуществото и доходите на членовете на неговото семейство, съобщиха от приходната агенция.

Стандартната процедура при проверката включва:

– изследване на всеки доход, получен в последните 5 години;
– детайлна оценка на стойността на недвижимото и движимото имущество, включително всички разходи на домакинството, пътувания в страната и чужбина. 

Ако в хода на проверката се установи разминаване между оценката на имуществото и официално декларираните, се възлага ревизия, чиято цел е да обложи с данъци укритите доходи.

Oще по темата

Срокът за извършване на една такава проверка е 3 месеца, поясняват от НАП.

Оттам допълват, че могат да публикуват информация за проверката, но само след изричното съгласие на Андрей Иванов.

Dnes.bg припомня, че до проверката на НАП се стигна, след като от РЗС извадиха поредната папка с документи.

От нея, чинно прочетена от Яне Янев, разбрахме как през целия си живот Андрей Иванов е работил като данъчен и полицай и е натрупал 60 имота за над 10 милиона лева.

Дни по-късно, след като се върна от ваканция, шефът на ОбС отвърна: Не е престъпление да притежаваш имоти.

Иванов обаче отрече да има 60 имота. В началото на мандата бил собственик на 15, по време на мандата продал два, и придобил един, така сега останал с 14 имота.

"Зад купуването на тези имоти стоят 120 години трудов стаж. Тъй като съм единствено дете, това е трудовият стаж на майка ми и на баща ми. Аз имам 20 години трудов стаж, плюс трудовия стаж на съпругата ми", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 12 години

Не е точно така, защото при тази сметка не слагаш двете шокови поскъпвания на имотите: първото след падането на комунизма и второто в началото на строителния бум, които са с няколкостотин процента всяко. Не казвам, че не е корумпиран, просто трябва да се имат предвид при оценката. За пример: аз си купих апартамент за 15 000 долара през 2002, през 2004 вече струваше 50 000 евро, в момента е около 60 - 70 000 евро и то при положение, че цените паднаха сериозно през последните 2 години.

74

bobcka

преди 13 години

Една бърза сметка: 120 години са 1440 месеца, при имоти за 10 млн. лева се пада 6944 лв. на четири човека (1736 лв/човек) - и това са спестените пари, защото ежедневните и ежемесечни разходи са извън тази сметка! ЕВАЛА!!!!

73

м..да

преди 13 години

"3 месеца данъчните следват по петите шефа на столичния ОбС"-интересно ,Яне започна да говори за него преди 2 седмици.Значи за разследването на НАП трябва да има нещо друго? Затова ли Цецо моментално се разграничи от Иванов като каза че няма нищо общо с лансирането му за шеф на ОбС.

fallback