Снимка: БГНЕС
fallback

Общо 200 фирми са завели дела срещу държавния фонд "Земеделие", защото ведомството е поискало да връщат средства по програмата САПАРД.

Сумата е в размер на 230 млн. лв., съобщи новоназначеният изпълнителен директор на фонда Светослав Симеонов.

Той уточни, че всички фирми са в книгата на лошите длъжници,  за които контролният орган на ЕС - ОЛАФ, е установил, че имат различни пропуски в документацията, най-често административни.

„Ако до края на 2011 г., когато е крайният срок за усвояването на средствата, не успеем да си съберем парите по оспорваните от ОЛАФ проекти, ще трябва да ги връщаме на Брюксел и това ще бъде в двоен размер - един път платените средства по проектите и втори път - на Брюксел като глоба “, припомни Симеонов. 

По думите му теоретично, ако средствата не бъдат събрани до края на 2011 г. и фондът загуби делата, ще се наложи да бъдат платени от държавния бюджет 400-500 млн. лв.

Съдия изпълнители ще организират събирането на средствата, каза още Симеонов. Част от бенефициентите обаче не могат да бъдат открити, други са починали, някои от фирмите пък били закрити. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

В.Бозаджи

преди 13 години

Личи си че си върл и злобен *** от всякаде .

19

imigrant po prinuda

преди 13 години

vzeme te si ,,ZEMIATA'' - ,a p1k ,,AZI'' , parite ****.prost narod..

18

anonimen

преди 13 години

Xaide,SERGYO,I SIE,BARKAITE V JOBOVETE,VRASTAITE KINTITE,DA AMA NE,KRAV DAVAT,PARI NE DAVAT,KOMUNJAGITE.TOVA PO STARA PARTIINA POVELJA

fallback