Снимка: БГНЕС
fallback

Синдикатите напуснаха неформалната среща на Националния съвет за тристранно сътрудничество с общото становище, че Симеон Дянков е взривил диалога.

Те обясниха, че финансовият министър е предложил увеличаване на социалната осигуровка с 1.5% и увеличаване на стажа за първа и втора категория от 2011 г.

Oще по темата
Това стана факт минути, след като работодателите обявиха завръщането си на масата на преговорите, но от четвъртък.

"Това не е никакво поле за диалог и компромис, а е взривяване на диалога", заяви избраният днес за президент на КНСБ Пламен Димитров.

Според него финансовият министър носи вината за това, че синдикатите тези дни ще правят консултации с техните федерации за бъдещи протестни действия.

"Отговорът ще бъде готовност и стягане на редиците за ефективни стачни действия от страна на тези, които са готови за това", заяви Димитров.

Че диалогът е бил "взривен” потвърди и президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев.

"Аз лично считам, че следва премиерът да поговори с министър Дянков и да промени коренно отношението си към диалога", каза той.

Според него възможностите на синдикатите на този етап все още не са изчерпани, така че са възможни и протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

xXx

преди 13 години

Синдикатите да не работят на страната на някои вече неуправляващи ни партии, та създават излишно напрежение в държавата с тези стачки? Не можаха ли да изчакат година-две да премине кризата и да се стабилизира икономиката и тогава да седнат да искат увеличаване на осигуровките, а не сега по никое време!? Все повече оставам с впечатлението, че играят заедно с БСП и нейните приятели от тройната коалиция.

62

52

преди 13 години

Значи само работодателите са за затвор в тази държава, така ли? Тези, които създават нещо, което напред с държавата всички чакате след това да си разпределите. Не са работодателите виновни за това, че бюджета храни държавния чиновник, пенсионер и *** и за вас не остава почти нищо. Не са работодателите виновни за това, че имитирате работа и само гледате как да отмъкнете нещо или да донесете болничен! Много сте печени на думи, защо чакате някой да Ви плаща заплата. Станете предприемачи.

61

Неизвестен

преди 13 години

Радините вълнения на българския бизнес - "Шъ ги Дигат, няма да ги Дигат..." :( Спокойно, бе братя бизнесмени! Няма да ги дигат! Той ББ е старо бизнесменче. Няма да тръгне срещу българския бизнес! Народът го е казал - гарван гарвану око не вади! Чака светло бъдеще - нови, лъскави коли, силиконови, усмихнати жени и банкети до зори. Българският народ? К'во? Българският народ - със зеле! Българскитя бизнес - да скача в бентлитата и да се готви за новия СПА сезон! Хайде,със здраве,че време не остана!

fallback