Снимка: БГНЕС
fallback

Над 100 богаташки имота са заснети с правителствения хеликоптер от НАП в Пловдивско.

Общо 90% от сградите се намират в селата Белащица и Марково, съобщи директорът на дирекция комуникации в НАП Росен Бъчваров.

По думите му е публична тайна, че там има и имоти на държавни служители. Сред заснетите имоти е и този на Цар Киро в Катуница.

Бъчваров подчерта, че са няколко именията, които са разположени на 2-3 декара разгърната площ в самия град Пловдив.

В много от заснетите имоти има басейни, малки зоокътове, в които има и камили, уточни Бъчваров.

“Не е престъпление да си богат, но ние дължим на обществото обяснения как тези хора са се сдобили с луксозни имения”, посочи данъчният.

До края на месеца ще бъдат обявени резултатите от цялостното заснемане на страната и ще започнат проверки дали собствениците са плащали данъчните си задължения и дали не са укривали доходи.

Бъчваров подчерта, че в София са заснети 7 атрактивни имоти и само един от тях съществува в данъчните регистри. Другите сгради са данъчни фантоми.

Oще по темата

По-голямата част от тях са собственост на фирми, е установила проверка на НАП. Повечето сгради обаче са използвани за жилищни нужди.

На въпрос имат ли служители на НАП подобни луксозни имоти, Бъчваров отговори:

“Наши служители нямат подобни имения, но служители на Министерството на финансите и подопечните му структури имат”.

На въпрос как решават кои имоти да заснемат, Бъчваров уточни, че НАП съпоставят своите снимки със сателитните снимки, които притежават общините.

Следи се за съответствие и по този начин се установява дали има имоти фантоми, които не фигурират в регистрите на общината, уточни в заключение Бъчваров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

282

Зорге

преди 13 години

Един ден щерките и внучките на тези богаташи ще са в харемите на тези дворци.Какво, като са оградени с 3 метра огради. Турските танкове за 4-5 часа ще бъдат на Орлов мост и държавата ще ги посреща с голия си ***.Бедни, нещастни, пингвини.

281

историк

преди 13 години

Пич, кого баламосваш и на кого се мазниш.Дядото на тоя мошеник докара две национални катастрофи, лиши БГ от излаз на Бяло море, десетки хиляди избити по фронтовете и т.н и т.н. След царуването му изнемощелия народ се хвана гуша за гуша и това разединение и сега е проклятието на държавата.Той съсипа НАЦИОНАЛНАТА ИДЕЯ. Искаше да влезе със златна колесница в Цариград. Кой щеше да разреши на това парвеню да прави история. Внукът му е само един дребен мошеник. Борис е друго тесто- държавник.

280

Един о т тресавището

преди 13 години

Мисля ,че КомунизЪма вече е построен в Бг.Спомням си ,че през 60 те год.имаше лозунги на който пишеше, че през 80 те Бг. ще бъде в КомунизЪма е забави се 20 тина години, но най-накрая сме в самия КомунизЪм.

fallback