Снимка: БГНЕС
fallback

Работодателските организации изразиха категорично несъгласие с предложението да бъде увеличена вноската за пенсиониране с три процента.

„Такова увеличение би имало процикличен характер с тежки последствия за нивото на безработицата и сивата икономика в България за следващите няколко години и ще забави излизането на страната от кризата", заявяват различни бизнес организации в специална декларация.

„Това се прави под безпрецедентен уличен натиск, съпроводен от натиск и на лобистки съюзи за запазване каналите за източване на бюджета на Националната здравноосигурителна каса“, пише още в документа.

„Ако увеличаването на вноската се одобри, всички български граждани ще станем донори на поредно наливане на финансови средства в една нереформирана система, каквато е здравната, и то в момент, в който България вече чертае планове за успешно бъдеще“, твърдят бизнес организациите.

Oще по темата

Според тях ще бъдат нарушени инвестиционните програми на българските и чуждите инвеститори, което щяло доведе до отлив на инвестиции за повече от 2,5 млрд. евро, а оттам – и до висока безработица и до ниски доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

dao

преди 13 години

biznes v bg kak vi zvy4i tova.v bg vinagi e imalo samo edna partia

70

анонимен

преди 13 години

мръсни и долни капиталисти не ви стигнаха милионите дано се задавите.добре ви дойде кризата та да ни намалите заплатите и да ни увеличите задълженият а в работата.добре са си държ.служители нищо не работят и си седят на топло

69

Denis

преди 13 години

Антон първо прочети за какво става дума и след това наричай *** ***, понеже ти не си в час. А да ти кажа вдигането на осигуровка с 3% означава, че ще добавят 3 пункта към досегашния, а не да го увеличат с 3% както ти си мислиш.

fallback