Снимка: БГНЕС
fallback

Ромите, върнати от Франция, не са нарушили закона с кражби или друг вид престъпления. Те са нарушили европейското законодателство за настаняване в друга страна от Европейския съюз. 

Това подчерта френският посланик у нас Етиен дьо Понсен в интервю пред БНТ.

Посланик Понсен сподели, че вероятно нещата около връщането на ромите не са дообяснени.

Според законите във Франция гражданите на ЕС могат да останат на територията на страната до 3 месеца. След това те трябва да отговарят на определени правила, за да продължат престоя си там, едно от които е да имат доход, за да не тежат на социалната система в страната. 

От 1 август насам в България са върнати около 100 роми, но те не са експулсирани, "това са българи, които се връщат в България". Той подчерта, че много голяма част от връщанията са доброволни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

124

Анонимен

преди 12 години

ахам дааа ама като изхарчат парата дето им я дадохте пак ще ви додат на главата защото при вас социалната помощ е 4 пъти по голяма така че и да се пениш и да не се пениш франсе ебани сте у гъзъ халал да са ви,*** нема родно место при вас е по добре повече маро сстава по улиците честито

123

jina

преди 12 години

samo komentari ne stava grazdanska voina mu e maikata ina4e opravia nema eto na garcite revaha revaha i polu4iha a bai ganja samo pljampa daite da se spretnem 1 grazdanska voina i si4koto sigan na kaima da vidite togava kak i boko i moko 6te veznat v relsite

122

dddddd

преди 13 години

ааааааа когато са в България , са роми и ние трябва да си ги отглеждаме , а когато са във Франция , стават Българи....

fallback