Снимка: БГНЕС
fallback

В рамките на последната година 18 000 души са получили българско гражданство, съобщи министърът за българите в чужбина Божидар Димитров.

Най-многобройни от получилите българско гражданство са кандидатите от Македония. С около 2000-3000 души по-малко са получилите гражданство жители на Молдова, отбеляза Димитров.

Той посочи, че Съветът за гражданство издава три пъти по-бързо българско гражданство в сравнение с предишни правителства.

"Ликвидирахме съществуващата корупция при издаване на гражданство, с други постановления даваме възможност на българите от чужбина да учат в страната", посочи Димитров.

Той присъства на подписването на план за конкретни действия за сътрудничество между област Варна и автономния район Гагаузия (Гагауз-Ери) в Молдова.

По силата на споразумението в началото на ноември делегация с представители на бизнеса от Варна начело с областния управител ще посети автономния район в Молдова. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

ВЕЛИКА МАКЕДОНИЯ

преди 13 години

ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА МАКЕДОНИЯ!

76

Gold

преди 13 години

4457, заблудена душицо, дядо ми е родом от Беровско, Малешевска планина. Навремето баща му (моят прадядо) е лежал в сръбски затвор, защото е отказал да се присъедини към току-що създадената "македонска нация", за разлика от някои продажни българи от селото му. Тогава Лазар Колишевски ги е колил здраво със сръбска калъчка. А после в България комунистите на Г.Димитров също са го гонили да се пише "македонец", добре, че Сталин и Тито са се скарали, та се е разминала македонизацията в Пиринско.

75

щирлиц

преди 13 години

Къде го сънува тоя сън?И кога ?След 1944 година може би?Рано или късно всеки сън свършва-дано за вас да свърши добре.

fallback