Снимка: Булфото
fallback

В неделя се навършва една година от трагедията с кораба “Илинден” в Охридското езеро, при която загинаха 15 българи.

За отбелязването й в Охрид са се погрижили общината в града, гражданското сдружение “5 септември” и Ротари клубовете в Охрид и Пирдоп, пише македонският вестник “Вечер”.

Oще по темата

Помен в памет на загиналите ще бъде отслужен от 10 ч. в неделя в църквата “Свети Никола Геракомия” в старата част на Охрид.

Следобяд около 14,30 ч. се очаква в града да пристигнат членове на семействата на жертвите и кметовете на общините Пирдоп и Антон.

Почит ще бъде отдадена на мястото на трагедията при плажа “Елешец” в 16 часа, а час по-късно ще бъдат положени цветя пред паметната плоча на жертвите от потъването на “Илинден”.

“Опитваме се максимално да отдадем почит на удавилите се туристи и да смекчим болката на техните роднини. Така ще продължим и в бъдеще, за да остане споменът за 15-имата трагично загинали”, каза председателят на гражданското сдружение “5 септември” Сашо Алчев.

Македонският вестник пише още, че в петък в Охрид е отишъл и генералният консул на България в Битоля Наум Кайчев, за да помогне в подготовката за това, което ще се случи в неделя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

anonimen

преди 13 години

BOG DA GI PROSTI I DA POCHIVAT V MIR! VSICHKI KOITO GI POZNAVAHA I GI UVAJAVAHA DA SI SPOMNQT ZA TQH.

10

Скандал

преди 13 години

Добре,че надушихте "скандал" в темата,че иначе нямаше да се сетите да поменете загиналите невинни души!Лека Ви пръст,мили хора!А за Всевишния не се тревожете,той вижда всичко..и грубостта,и иронията и липсата на човечност!Когато дойде времето-той ще Ви постави,където Ви е мястото....

9

tulski

преди 13 години

Ти не говори от името на Всевишния, че и там не обичат мазници !

fallback