Снимка: Булфото
fallback

Разкопките, както и реставрацията на манастирския комплекс на остров Св. Иван край Созопол, са финансирани от норвежкото правителство по линия на Европейското икономическо пространство (ЕИП).

Общата сума, отпусната от Норвегия за проекта, е 584 028 евро, които покриват 90% от всички разходи, съобщиха от посолството на Норвегия.

Oще по темата

На 10 август в 11,00 ч. посланикът на Норвегия Тове Скарстейн ще посети разкопките на остров Св. Иван край Созопол и ще разгледа мощите на св. Йоан Кръстител.

"Радваме се, че с норвежки пари се финансират важни археологически проекти и така помагаме на България да съхрани богатото си културно-историческо наследство. Разбира се, първо трябва да изчакаме резултатите от предприетите анализи на находките.

Би било изключително радостно обаче, ако се окаже, че те имат голяма историческа стойност", заяви Скарстейн по повод на откритите в рамките на проекта мощи на св. Йоан Кръстител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 13 години

te hubavo dali,ama ne pishe darenie , a finansirane,mai shte trqbva da se vrashtat s lihviteeeeeeeeee

66

Анонимен

преди 13 години

Браво на норвежките сьомги, суха пара са ни дали ще я усвоим... :)

65

марти

преди 13 години

До всички СКЕПТИЧНО НАСТРОЕНИ БЪЛГАРИИ ако костите наистина се окажат неавтентични,тогава какво правите???Ще поръчате заря,за да отпразнувате ли???Румънците и гърците правят милиони с фалшивите си истории за Дракула и разни богове от Олимп,и не им пука!!!Ама ние понеже сме най-умните от всички и сме винаги на принципа"Око да види,ръка да пипне"!!!То и затова сме си останали деветата дупка на...кавала!!!

fallback