Снимка: Булфото
fallback

Районният съд в Димитровград присъди глоба от 4500 лева на Боряна Георгиева – организатор на екскурзията до Охридското езеро през септември миналата година, при която загинаха 15 българи.

Според решението на съда Георгиева е лишена и от правото да упражнява търговска дейност за срок от две години.

Георгиева е обвинена за осъществяването на външнотърговска туроператорска дейност без лиценз.

Пред съда Боряна Георгиева заяви, че не е извършила туроператорска дейност и не е издала документи. По думите й решението за екскурзията е било взето по време на неформални разговори с нейни познати, които изразили желание да посетят Охрид.

Парите за екскурзията били дадени на нея, защото тя организирала транспорта.

От Пирдоп и от района пристигнаха в Димитровград около 30 призовани по делото свидетели, които са били участници в екскурзията.

Според повечето от далите показания организатор на екскурзията е била Боряна Георгиева.

Oще по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

pognusen sym!

преди 13 години

bah ti perverziata 4500:15= po 300 lv za dete, abe da gi beha dali na *** po 5-6 hiliadi evro steha da zemat.*** da idvat na vlast i da si eve fakana muteriada-mamka mu-kak moje takava gnusna podigravka sys jivotyt na decata i tehnite roditeli, rodnini priateli i sysedi, kak moje?

20

Принцеса

преди 13 години

Не съществува съдебна отговорност, а административнонаказателна.

19

tulski

преди 13 години

Разбрах те, но пропускаш някои неща. Нека я глобят за подправени документи и лицензи, обаче.....екскурзиантите защо са се съгласили на две легла да спят трима ?Екипажа, капитана и собственика на кораба, защо са позволили качването на 40 души, при капацитет 20 ? Тя може да иска да качи и 200 души. На организаторката може да се търси административна отговорност, но на македонците трябва да им се търси съдебна отговорност.

fallback