Снимка: Булфото
fallback

До началото на август тази година ще бъдат въведени "Български стандарти" за производството на девет вида месни продукти.

Става въпрос за кюфте, кебапче, кайма, карначе, сурова наденица, кренвирш, наденица, варен колбас и траен варено-пушен шпеков салам, съобщиха от Националната ветеринарномедицинска служба.

Стандартите няма да бъдат задължителни за производителите, но продуктите, произведени по тях, ще носят определени защитени наименования и лого.

Oще по темата
15 юли 2010 14:50
74

Те ще бъдат разработени от Експертния съвет по безопасност на храните към НВМС съвместно с Асоциацията на месопреработвателите в България и водещи технолози по месопреработка.

Стандартите, наименованията и логото ще бъдат утвърдени със заповед на генералния директор на НВМС.

Контролът върху производството ще се осъществява от "Държавния ветеринарно-санитарен контрол".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

666

преди 13 години

Две "малки неточности" в текста. Не било БДС ами ДДС и не за девет продукта, а за всички...Ще стане както със сиренето. Беше скъпо щото било от мляко, оказ се че не е от мляко и вместо да поевтинеят *** а на тази цена да остане това което е от мляко изведнъж се пръкна дуго още по-скъпо щото то вече е от мляко. Та така и сега - ще видим по-скъпи продукти щото ще са от месо....май

61

Анонимен

преди 13 години

И кво от тва, като го има за сиренето и млекото и нещо да се подобри. Много шум за нищо

60

нимфоманка

преди 13 години

искам и вибраторите по стандарт да ги правят

fallback