Снимка: Булфото
fallback

Съветът за електронни медии започва от днес събеседвания с шестимата кандидати в конкурса за избор на генерален директор на Българската национална телевизия.

Техническата комисия по проверка на редовността на документите на кандидатите не допусна до събеседване Емилия Стоева, тъй като не отговаря на условията на конкурса да има петгодишен трудов стаж в телевизия.

Днес ще се състоят събеседванията на СЕМ с кандидатите Радомир Чолаков и Радостлав Главчев, на 13 юли - със Светлана Божилова и Любица Кулезич, а на 14 юли  - с Александър Бешков и Вяра Анкова. 

Изборът на генерален директор на БНТ ще бъде на 15 юли.

От СЕМ посочват изискванията към кандидатите за поста. Сред тях са да са български граждани, да имат висше образование, опит в електронните медии, в електронните съобщения, журналистиката, правото или в икономиката, както и да имат петгодишен трудов стаж в телевизия.

Кандидатите не трябва да са били щатни или нещатни сътрудници на бившата Държавна сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Кирилов, София

преди 13 години

Нека Бог да е с теб, Люба. Дано имаш сили (както е видно имаш)да поведеш БНТ напред. Да бъде хем българска, хем национална, хем телевизия.Идеята ти за сливане на БНТ и БНР е блестяща. Стига хрантутници от 2 места.Аман от натрапени творци. Успех. С теб сме!

7

Към 5

преди 13 години

Че то всички знаем, че е ГЕРБеджийката, но ще чакаме шебека Гого да ни извести "благата вест"!Иначе този конкурс си е ГЕРБ пушилка, за да се радват мишлетата на демокрацията провеждана от Вожда.

6

Данъкоплатец

преди 13 години

Пудела Г.Лозанов ще назначи човека на този, който го пробута!СЕМ е една напълно ненуждна институция, която само ограбва бюджета без да свърши за един лев работа.Какво направи за масовото нахлуване на турски сериали и промиването на мозъците и колко са добрички тутрците, че започнаха и деца да се кръщават с турски имена.Какво направиха за насилието, което се лее от телевизионния екран, а после питаме защо децата са агресивни.

fallback