Снимка: БГНЕС

На този етап няма основание да се твърди, че полицаи са присъствали, но не са реагирали адекватно, когато в неделя е нападнат и убит 24-годишния Борислав Райнов, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в кулоарите на парламента.

“Поне от първоначалните данни, които са постъпили в дежурната част, полицията е действала съобразно указанията и е направила това, което е можело да се направи на съответното място”, обясни вицепремиерът.

Той обаче допълни, че ще се въздържи от по-категорична преценка, докато не приключи окончателно проверката, назначена от директора на СДВР Валери Йорданов. Резултатите от нея щели да станат ясни вероятно още следващата седмица.

По случая се работи и е направено всичко необходимо, категоричен бе Цветанов.

Той обясни, че са иззети веществени доказателства за смъртта на момчето.

“Имаше прободна рана и човекът, който я е направил, беше задържан, но впоследствие от аутопсията се установи, че смъртта е настъпила не от нея, а от мозъчно черепна травма”, обясни вътрешният министър. 

Той обясни, че полицията е иззела доказателства от местопроизшествието и сега се  прави сравнителен анализ на ДНК.

Dnes.bg припомня, че в четвъртък билзо 400 души се събраха пред парламента по инициатива на близките и роднините на убития младеж, за да искат справедливост и възмездие за виновните.

Още по темата

Според приятелите и близките на Борислав Райнов той бил пребит до смърт от група роми, след като се опитал да защити свой приятел.

С плакати "Кой ще ни върне Боби?" и "Искаме справедливост" хората настояваха за наказание на виновните за смъртта на младежа.

Майката на Борислав заяви, че разполага с имената на полицаите, които според нея не са се намесили навреме и каза, че настоява те също да бъдат наказани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase