Снимка: БГНЕС
fallback

Майка осъди болницата в Перник .

Преди четири години при раждането на детето й лекарите са му причинили увреждане. Според експертите, чието становище е прието от съда, спрямо родилката не е подходено по професионален начин. 

Лечебното заведение ще трябва да заплати 30 000 лева на 4-годишно момиченце, което е получило увреждания при израждането му.

Парите са обезщетение заради претърпени вреди и ще трябва да бъдат платени заедно със законната лихва от момента на раждането до пълното изплащане на присъдената сума.

Бебето се е родило на 17 септември 2006 година. То е било с тегло 4.2 кг, преносено и с увита пъпна връв.

Лекарският екип не е преценил правилно клиничните изследвания.

В резултат от това бебето било сложено на кислород, а дясната му ръчичка останала с намален мускулен статус.

Това наложило продължителна рехабилитация в софийски клиники.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Павлина Радкова

преди 13 години

На заядливия Ви тон мога да кажа само- слава Богу, че не съм получила възпитание на нивото, на което масово ни лекувате.И жалко,че вместо да се учите от грешките си и те да са единици,вие ги превръщате в практика и от това не стават инвалиди единични хора,а всички около тях-семействата им,близките им,приятелите им.

67

Павлина Радкова

преди 13 години

И защо тонът ми да е обиден? Нападката не е лично към Вас, а ако Вие се чувствате гузен и истината Ви обижда това не е моя грижа.И не , не съм дала тон на анестезиолога как да си гледа работата, а го ИНФОРМИРАХ какво може да навреди на пациента,а в случай на алергична реакция дори да го убие,и защо щом не съм права анестезиолога в немска болница се съобрази с думите ми, нима той е некадърен и аз съм го учила как да си свърши работата?

66

Павлина Радкова

преди 13 години

Да, в моя случай с анестезиоложката я наказаха "страхотно"-просто я преместиха в друго отделение да убива.А за интубирането ми го каза една съвестна мижитурка, която впоследствие не го записа в епикризата с оправданието-не мога да топя колега.Ако започнат лекарите да гледат на пациентите като на хора,а не като на цифри от статистиката ще има много по-малко грешки и не толкова озлобени(и с право)пациенти.

fallback