Снимка: БГНЕС
fallback

Нови съкращения заради повишаването на цената на природния газ, започват радомирския завод в "Радомир метал индъстрийз", съобщи изпълнителният директор Людмил Александров.

Ще бъдат освободени 20 души, а персоналът ще премине на 4-часов работен ден. Обмисля се и варианта част от работниците да бъдат пуснати в неплатен отпуск или да преминат на минимална работна заплата.

"При предишното съкращение достигнахме технологичния минимум от хора. Всяко по-нататъшно намаляване на работна сила може да доведе до разкъсване на технологичните връзки", коментира Александров.

Над 60% от персонала в основните цехове е освободен, а заводът работи с натоварване под 20 на сто.

Oще по темата

Продукцията, която произвежда "Радомир метал индъстрийз" е с дълъг цикъл на производство (от 6 месеца до 1 година) и над 90% е предназначена за износ.

Изпълнителният директор на завода съобщи, че в момента в предприятието изобщо не влизат поръчки.

"Поставени сме в невъзможност да оферираме цени на нашите клиенти при непрекъснато променящите се на три месеца цени на газа", казват от ръководството на завода.

От дружеството настояват за пълна прозрачност при формирането на цените на синьото гориво, въвеждане на преференциални цени на тока за индустрията и предоставяне на държавни поръчки като компенсация за поскъпването на газа.

Миналата седмица работниците в "Радомир метал индъстрийз" излязоха в няколкодневна гладна стачка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

!papapalatka!

преди 14 години

айде наздраве мърморковци! Не разбирате ли че въпросният господин Бонев е един най-обикновен бивш частен шофъор на богата бивша мутра... Нито има някаква диплома-то дали е с завършено средно образование кой знае-а се има за "мениджър" !!! На две крави сено не може да раздели- щом се оградил с разни разногледи дебелогъзи търтеи които го крадът до припадък,да му водят жалкото заводче..Ама накъде го водят- и те не знаят-май към скрапобазата на Стомана-Перник! Не ччакайте милост от този ликвидатор !

26

chach

преди 14 години

skoro bg 6te zaprelicha na pustinia. niama gaz niama tok niama voda niama pati6ta .lipsvat kadarni upravliava6ti,dori i prestapnia kontengient ne struva.vsichko e na izjiviavane.dobre che si pojiviax pri TODOR JIVKOV.

25

Анонимен

преди 14 години

Боко лъжеца, сега да качи и тока още и данъците !! Еййй даже Костоф не се компрометира така само за 1 година !

fallback