Колаж: Dnes.bg
fallback

Международната организация за интернет имената и адресите – ICANN, отказа регистрация на символите "бг" за национален интернет адрес на кирилица.

Причина за отказа била визуалната прилика на предложението със съществуващи адреси на латиница, съобщават от икономическото министерство.

Oще по темата
23 юни 2008 12:07
40

Независимо от широката обществена подкрепа у нас за „бг” като най-харесваното съчетание от букви на кирилица, при оценката на експертите било взето предвид, че интернет е световен ресурс и уникалността в него е най-важна.

Процедурата за регистриране на домейни на азбуки, различни от латиница, пред ICANN стартира официално на 16 ноември 2009 г.

Министерството на икономиката допълва, че ще стартира нова анкета за набиране на обществена подкрепа за име на интернет адрес на кирилица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

128

*

преди 12 години

ICANN са *** и винаги са били.Говорим за домейни на кирилица, тея с латиницата ми я сравняват, глупендерите...На кирилица бг няма нищо общо с Brazil, но кюфтетата не се сещат как звучат тези букви и бразилците ще ни ползват домейна, за да разширят своите.Brazil започва като Бг - да си сменят името, защото на кирилица има съществуващо съкращение, което в латиницата ще го бъркат...

127

Васил Петев

преди 13 години

Втори опит (махнете шпациите): circleid /posts/string_similarity_case_of_the_bulgarian_cyrillic_idn_vs_brazil_cctld/

126

до 128-ми

преди 14 години

а страхът/понеже е несигурност, какво точно имаш насреща/ ражда омраза стига дървена философия, там на запад, че не ни обичат и ни мразят си го знаем всички/заемите за гърция показаха доста точно къде сме ние и къде ще бъдем свити на кравай, на черджето пред входа/изхода, на кой както му харесва на европа. преди 55 г. за бившата фашистка германия имало план маршал, за нас дори и след 20 години декомунизация, няма дори социали/ами най-нагло идват разни ***, и ни казват как да живеем

fallback