Недим Генджев. Снимка: Булфото
fallback

Мюфтиите на мюсюлманите в България считат за несправедливо решението на Върховния касационен съд да възстанови Недим Генджев за председател на Висшия мюсюлмански духовен съвет.

Това се посочва в декларация на мюфтиите от проведено във вторник заседание, изпратена до БТА от Главното мюфтийство.

Мюфтиите приемат този акт на ВКС за пряка намеса на държавата в делата на Мюсюлманското изповедание.

С това си решение съдът ни връща във времето на комунизма, когато Недим Генджев е назначен от Тодор Живков за Главен мюфтия, пише още в декларацията.

Те апелират Софийският градски съд "да регистрира законно проведената Национална мюсюлманска конференция през 2009 г., където мюсюлманите за пореден път изразиха своята воля съобразно демократичните принципи в нашата държава и избраха своите ръководни органи с главен мюфтия д-р Мустафа Хаджи и председател на ВМС Шабанали Ахмед".

В декларацията се апелира Софийският градски съд да не вписва Националната конференция на Недим Генджев.

Oще по темата

Мюфтиите на мюсюлманите в България подчертават също така:

„Представящият се за председател на Висшия мюсюлмански духовен съвет (ВМДС) Недим Генджев е известен сред българските мюсюлмани и българското общество с неговите престъпни деяния, присвояване - кражба на 1 милион  лева целеви средства от сметките на Мюсюлманско изповедание през 2006 г.

Също така още неизчакал решението на ВКС, Недим Генджев се опита с фалшиви документи да продаде имотите на Мюсюлманско изповедание в кв. Малинова долина - гр.София, изчакващ повече от една година за разрешение от Софийска община за строеж на мюсюлмански център, и в гр.Пловдив - Виенската сладкарница.

Недим Генджев е човек с проявена криминална самоличност, противоречаща на основните морални принципи на ислямската религия, поради което никога няма да бъде допуснат от мюсюлманската общност да бъде техен водач и представител в Република България“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

сейр.бг

преди 13 години

Нищо хубаво не може човек да научи от вашите коментари, докога ще се разделяме в БГ на такива и онакива и едни от нас да ругаят и мразят другите, както и да искат да бъдат прогонени. Затова сме на това положение българите и ни се подиграват по целия свят. Нали сме останали една шепа хора пък и мястото където се раждаш, и този с който си комшия все пак не си ги избираш пожелание. Е , какво да се прави - българска му работа, кой знае кой не, гледа да даде мнение навсякде.Хубав ден на всички.

31

До Днес.бг

преди 13 години

Нещо скрихте новината. Нека да се вижда..........Или не ви отърва, когато се говори лошо за Генджев?

30

Мюсюлманин

преди 13 години

Ине само, че мюфтиите го твърдят за криминаланата самоличност. Пише го и в досието му от ДС. Ясно се сочи, че има лабилност по отношение на парите и трябва да се държи из късо. А и е обвиняем по престъпленията за които говорят мюфтиите, но съда все не може да се произнесе заради болнави адвокати. Направете справка в Софийски Районен Съд.

fallback