Снимка: БГНЕС
fallback

Софийската районна прокуратура внесе в районния съд обвинителен акт срещу Красимир Георгиев, известен като Красьо Черния.

Обвинението срещу Георгиев е за лъжесвидетелстване, съобщиха от прокуратурата.

Красьо Черния е предаден на съда за това, че при разпит пред прокурор от СГП устно е заявил, че не се познава с магистрати и лица от съдебната система, а в действителност е познавал такива и е контактувал с тях.

За това престъпление той може да получи до пет години затвор, уточняват от прокуратурата.

Това е първият обвинителен акт, който се внася срещу придобилия скандална слава плевенчанин, за когото се твърди, че е уреждал гласове на членове на ВСС при избора на висши магистрати.

Красьо Черния е разследван и за търговия с влияние.

Очаква се това производство да приключи през септември, съобщи по-рано днес градският прокурор на София Николай Кокинов.

Oще по темата

Скандалът с Красимир Георгиев избухна в средата на миналата година, когато членът на ВСС Иван Колев обяви, че срещу 200 000 евро "черничък плевенчанин с ланци" обещава да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на съвета при избора на висши магистрати.

Проверка на ВСС по-късно установи, че в тефтерчето на Красьо са фигурирали имената на десетки магистрати, провели общо 246 телефонни разговора с него.

Заради разразилия се скандал няколко висши магистрати се разделиха с постовете си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 13 години

ех ех гербаджиикси комунистчетаа колко сте долнии

20

Аман

преди 13 години

До кога в медиите и пресата ще се хвърлят само помии. Защо до сега никой не е казал - от Октоподите, медузите, лихварите и тем подобни са осъдени на по 15 - 2 г. затвор еди кой си и неговото имущество, та до 9-то коляно е в полза на БЮДЖЕТА? Защо не се каже как и с колко се източва бюджета, като се плащат луди пари за мръсните ***.А те просто намират пъри и съдят Държавата за дискриминация. Само в един огромен врящ казан за *** ще ги приобща аз.

19

ДЪБЛИН

преди 13 години

И за това пак Бойко е виновен,нали.....?

fallback