Снимка: Булфото
fallback

Общинският съвет в Пазарджик ще инициира референдум относно общественото одобрение на спорния текст в наредба номер 14.

Документът ограничава лицата с различна сексуална ориентация и им забранява да я демонстрират публично.

Oще по темата

Комисията за защита от дискриминация излезе със становище, че наредбата нарушава човешките права на гейове, лесбийки, транс и хомосексуални и предписа на местния парламент текстът в нея да бъде променен в срок до един месец. 

“Ще обжалваме становището на Комисията за защита от дискриминация пред Върховния административен съд. Ако и той излезе с решение за отмяна ще свикаме референдум.

Не смятам, че с нещо нарушаваме правата на хората с различна сексуална ориентация”, заяви пред Dnes.bg председателят на ОбС Пазарджик Георги Йорданов.

Той допълни, че колегите му единодушно подкрепят провеждането на референдума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

122

mauer

преди 13 години

Кой си ти та да настояваш Хитлер и неговите последователи да ме преследват и тормозят?!Нима си майка ми и баща ми?! Нима си Бог?! Нима си Хитлер?! :)))Съмнявам се да си някой от горепосочените - затова, пускай Бтв, шоуто на Слави, надуй "Чалга до дупка", пребий жена си, изпърди се мощно и бъди щастлив. Мълчанието убива и аз избирам да не си стоя вкъщи, да не се крия, да не бъда равнодушен и да бъда ЩАСТЛИВ!!!

121

mauer

преди 13 години

Кой си ти та де ме пращаш в Белене?! Кой си ти та да ме изселваш на Южния полюс?!Кой си ти та да определяш как ще се държа, как ще изглеждам, къде ще живея и какво ще правя с живота си?!Кой си ти та да ме биеш до смърт, решавайки кой има право да живее и кой не?!Кой си ти та да определяш кое е нормално и кое не и да ми го натрапваш като неоспорима и неотменима истина?!Кой си ти та да опеределяш кой е психично болен и кой психично здрав и да ме пращаш на принудително лечение?!

120

ми Аз

преди 13 години

А хетеросексуалните които немогат да имат деца?Какво с тях да правиме?

fallback