Тошко Добрев. Снимка: БГНЕС

Прокуратурата внесе в Софийския градски съд обвинителен акт срещу бившия изпълнителен директор на „Софийски имоти” Тошко Добрев.

Той ще отговаря за безстопанственост.

Според обвинението при учредяване на търговско „Астрима” АД – смесено дружество между „Софийски имоти” и „Надежда 2 – Надежда Михаилова Георгиева”, Добрев е проявил безстопанственост при апортиране на два недвижими имота в дружеството в нарушение на решение на Столичния общински съвет.

Така той е нанесъл щети на „Софийски имоти“ в размер на 135 680 лева.

Още по темата
При продажбата на двата пакета акции от „Софийски имоти” на „Астрима”, Добрев умишлено е сключил две неизгодни сделки, с което е ощетил общинското дружество със 72 000 лв.

Обвинения са повдигнати и на членовете на Съвета на директорите на „Софийски имоти“ – Симеон Симеонов, Емилия Бакърджиева, Радост Патева, Димитър Василев и Румяна Стоева, Петър Савов, Галин Стоянов, Асен Дюлгеров и Васил Василев.

Обвиненията срещу тях са за умишлена безстопанственост по отношение действията на Тошко Добрев.

Dnes.bg припомня, че срещу Тошко Добрев и още 13 души в момента тече дело за източването на "Софийски имоти" – те са обвинени в безстопанственост и издаване на неверни заключения за 15 терена в периода 2003-2004 г., с което са ощетили общинската фирма с над 2 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase