Снимка: БГНЕС
fallback

Първите три дни от болничните ще се плащат по 70 на сто от работодателя до края на 2010 година, обяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов след разговори със социалните партньори.

След четвъртия ден пък плащането се поема от НОИ в размер на 80 на сто.

По думите на Младенов социалните партньори са се договорили за този компромисен вариант, като се надяват по този начин да се затегне контролът и да не се наказват наистина болните хора.

Oще по темата

Според лидера на КТ “Подкрепа” д-р Константин Тренчев постигнатата договорка е максималният компромис и от двете страни.

По-рано през деня и от другия синдикат – КНСБ, обявиха, че ще подкрепят предложението 70% от първите три дни от болничния да се плащат от работодателя.

По думите на Константин Тренчев няма да бъдат вдигани данъците и “това е една от големите новини от днес”.

Той обяви още, че ще започнат сериозните дебати по реформите в пенсионната и здравната система.

Тренчев взе отношение и относно реформата в държавната администрация.

“Тук говорим за 20% икономии от администрацията, а не го тълкувайте това като 20% съкращения”, уточни лидерът на “Подкрепа”.

От своя страна вицепрезидентът на КНСБ Пламен Димитров обясни, че някои министерства и агенции няма да бъдат засегнати от орязването на разходите, за сметка на други,  които ще бъдат засегнати повече от очакваното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

над55

преди 14 години

Божеее,боже,накрая г-н Т.Младенов ще им е виновен за всичко.Да бяга бързо от това блато,с алигатори.

43

Така ли?

преди 14 години

Значи за болнични ме се удържа % върху цялата заплата за пълно работно време,а като дойде време за плащане от държавата тя ще си поеме обязаностите към мен чак на 4-тия ден. Е га ти логиката! Абе Тотьо.....тогава ще ми вземете осигуровки за болничните за заплата с 4 дни по-малко.

42

Българка

преди 14 години

Няма нужда моят работодател да ме проверява.До сега,когато трябваше да ми поема 1-вия ден от болничния не съм видяла и 1 ст.А имам малко дете,знаете как е.От сега нататък,още по-лесно ПО-ВЕЧЕ ПАРИ ЗА ШЕФА...!

fallback