Снимка: Булфото
fallback

Първият влак, който ще пътува от София до Бургас за по-малко от 6 часа, ще тръгне в петък, съобщиха за Dnes.bg от БДЖ.

От 16 април влакът ще пътува само в петъчните дни от седмицата, като пътьом ще спира само на гара Пловдив. До Града на тепетата пък ще се стига само са 1,57 часа.

Националният жп превозвач пуска този влак в отговор на повишения интерес към пътуване от София до морето.

В луксозния трен ще има сепарета и мокър бюфет с алкохолни и безалкохолни напитки срещу заплащане.

Бързият влак ще бъде със задължителна резервация, ще тръгва от Централна гара София в 15,00 ч. и ще пристига в Бургас в 20,42 ч.

Засега от БДЖ не съобщават колко ще струва билетът и дали ще може да се купува и в двете посоки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

149

Браво!

преди 14 години

Аз и сега предпочитам сален вагон,пред тъпите автобуси със заключени тоалетни! Този влак е по-бърз и от автобусите,супер,но е време да станат повече такива влаковада се ползват от пътници и от други дестинации,а и да станат още по-бързи,че китайските вече летят!!!

148

киро

преди 14 години

И в Стара Загора, но и в село Шипка (като отклонение от главната линия) трябва да има спирка по няколко причини: първо разходка из долината на царете, второ разходка до Върха, и трето хващане на влака през новия тунел за Габрово и Търново и посещение на Царевец, както и съединяване със северната линия Варна-София. За желаещите - едно и двуседмични карти за неограничено возене в пакет с хотелски настанявания.

147

az

преди 14 години

Stara zagora kade e be batkaaaaaaaaaa alooooooooooo zadaljitelno trqa da ima spirka v stara zagora ina4e qzak za pesenta na stefan vuldobrev SHTE TE CHAKAM MILA NA STAROZAGORSKATA GARA ....

fallback