Снимка: БГНЕС
fallback

Извънредно заседание на ВСС във вторник ще определи съдбата на зам. градския прокурор Роман Василев, обяви председателят на правната комисия на ВСС Божидар Сункаров пред БНТ.

Той потвърди, че поведението на Василев при ареста може да се третира като престъпление по служба и превишаване на права.

Въпреки това Сункаров не се ангажира с прогноза как ще бъде наказан Роман Василев и дали той ще остане зам. градски прокурор на София.

Oще по темата

Dnes.bg припомня, че преди ден заместникът на Николай Кокинов заяви, че в първия работен ден след празниците ще си направи отвод по делото срещу бившия военен министър Николай Цонев, действащия съдия от софийски градски съд Петър Сантиров и бившия главен секретар на МФ Тенчо Попов.

"Искрено съжалявам за неуместната реакция, независимо от фактите и обстоятелствата няма оправдание", отбеляза тогава Василев.

При ареста на Цонев прокурорът заявяви в прав текст: “За мен ти си абсолютен престъпник и като всеки престъпник на колене”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

363

SAPATA

преди 14 години

за 396 Решението е радикално. Американците го имат.Избор на главни прокурори,висши магистрати и шефове на полиции.Като имаш пред вид, че сме по малко от техен мегаполис..

362

!?!?!

преди 14 години

На мен лично ми се струва, че този прокурор май нарочно се разкрещя - той ли не знае! По този начин може да излезе някое процедурно нарушение и да се провали обвинението......... Може и да бъркам, ама на какво ли не сме се нагледали

361

продължение

преди 14 години

Иска ми се тези,които правоприлагат,да са образец за почтено и достойно поведение,лишено от лични мотиви и изяви,нямащи нищо общо с професионализма.В лично качество-да говорят каквото искат.Но на работа-умереност във всичко.Противната позиция показва незрялост на обществото и конкретния индивид.Така прокурорът безпричинно компрометира и своята работа,и тази на колегите си,при това без да има нужда.

fallback