Снимка: БГНЕС
fallback

Националният омбудсман Гиньо Ганев се обяви в защита на гейовете и лесбийките в протестите за нарушените им права в Пазарджик.

Dnes.bg припомня, че младежи с различна сексуална ориентация изразиха недоволството си от член 14 в Наредбата за обществения ред, която забранява публични демонстрации на полова принадлежност.

На протеста групата бе нападната от скинари от Пловдив и София.

Oще по темата

В официалното становище омбудсмана се обявява против решението на местния парламент и се подчертава, че член 14 засяга основните човешки права, които са регламентирани в Конституцията на Република България.

Всеки има право на личен живот, на свободно изразяване и на свободни събрания и сдружения, категоричен е Гиньо Ганев.

За нашумелия скандал той е сезиран от членове на организацията  "Гейове, лесбийки, би и транссексуални- Действие” . Официалното становище на омбудсмана ще бъде изпратено до всички общини в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

179

Петър

преди 13 години

Срам и позор за МВР, за Б Армия, за българите като народ, че допускат такива предатели да стоят с години на постовете си, да ги унищожават, да се хилят ехидно и да им пълним гушите с данъци и да си живеят живота? Срам и позор! Йерархията е важно нещо, но когато един началник те предава, то е редно да се променят нещата! Ако генерала е предател, полковника трябва да го замени! Какви българи сте и аз се чудя? Абе вие си знаете, но тоя на снимката си е гад! От такива страдаме. Те убиват и ваши деца

178

Петър

преди 13 години

Искам оставката на тоя човек и то незабавно! Не може мен Българина да ме управялва някакво гейско мекотело, да ми се хили мазно и да ми взима данъци? Няма да го търпя. Аз ще стана омбудсманн и няма да има гейски сборища! Ако искат да правят панаир, ще им връча по една права лопата и на полето! Дасе мляскат на браздата, а не на площадите! Тоя искам да бъде махнат още тия дни! Парламента е на ход! Не го ли махнете тогава и вие сте за смяна!

177

Борн

преди 14 години

Човек като премине определена възраст започва да мисли по друг начин и да се прави на интересен, но чак пък дотам ?????!!!!!

fallback