Снимка: БГНЕС
fallback

Имаме консенсус по 80 процента от предложените мерки на синдикатите и работодателите, каза пред журналисти министърът на финансите Симеон Дянков след срещата си с работодатели и синдикати в централата на КНСБ.

По думите му в предлаганите мерки има "доста иновативни, които представляваха интерес за мен и съм споделил това с премиера".

Oще по темата

Дянков посочи, че страните разполагат с още няколко дни, за да се направи анализ по предлаганите мерки - колко допълнителни приходи или по-малко разходи ще се постигнат с тях.

По-рано в неделя стана ясно, че общо 50 са мерките, които предлагат синдикатите и работодателите срещу кризата.

Легализиране на нерегламентираните доходи на физически лица, които не са от престъпна дейност, чрез еднократното им данъчно облагане и временна отмяна на преференциите, давани на бюджетни  учреждения за внос, освободен от митнически сборове са две от новите мерки.

За подкрепа на доходите на домакинствата и вътрешното потребление се предлага увеличаване на минималната работна заплата от 1 юли.

Предлага се и до края на 2010 г. да бъдат замразени цените на държавно регулираните стоки и услуги от обществен интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

b3lq7a

преди 14 години

Точно на наглите. Аман от постановки...

53

b3lq7a

преди 14 години

За да се стигне до верния трябва явно да се мине през много грешни отговори. Това не е решението. Трябва да се намялят служителите на МВР, в администрациите и да се обърне внимание на ромския въпрос. До кога ще ги храним ние тях. Това е истината. Тогава няма да има дупки в бюджета, няма да има стачкуващи полиционери(толкова са ми нагли тия всичките изкарват по още 3 заплати на улицата), ромите(***) ще искат да работят и няма да се множат като ***.

52

Добри Божилов

преди 14 години

Най-опасното предложение сред антикризисните мерки е емитирането на облигации. Защо не го наричат с истинското му име затъване в дълг, а го изкарват едва ли не средство за набиране на приходи. Има консенсус по този въпрос между работодатели и синдикати. Очевидно всички искат да си получат своите пари, без да ги интересува, че държавата ще увеличи дълга си. Класическият сценарий за катастрофа.

fallback