Снимка: Булфото
fallback

На ден, само в Софийския районен съд, се завеждат между 500 и 600 дела от кредитни фирми и компании за неиздължени суми, съобщи Дарик радио.

По данни на на Камарата на частните съдебни изпълнители у нас продължава да расте броят на необслужваните кредити, с което логично нарастват и заведените дела срещу длъжниците, които не успяват да платят заемите си.

От банките съветват хората, които срещат трудности при погасяването на свои задължения към банки и фирми бързо да се обърнат към кредиторите си за предоговаряне на задълженията си, за да не се удвои и даже утрои сумата, която в крайна сметка ще трябва да плащат след таксите по едно съдебно изпълнение.

В условията на криза, когато голяма част от хората срещат трудности да покриват кредитите си, банките станаха далеч по-гъвкави и са готови освен да чакат повечко длъжника си и да преговарят с него - за разсрочване на вноските и възможни гратисни периоди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

205

Idiot

преди 14 години

Какво банкерче, бре Кънчо (Добре, че не си Гънчо)?Какви премии? На мен пиячка и кебабчета ми дай!Другото е бож-лаф...

204

Аз

преди 14 години

Никакво банкерче не съм. Просто, за разлика от мрънкалата тук, имам достатъчно мозък в главата, за да видя от самото начало накъде отиват нещата. A propos, същите тези, които сега реват как банките ги ограбвали, допреди година и половина бяха първи на опашките за ипотечни кредити и уверено обясняваха как имотите щели да поскъпват с поне 15% годишно в обозримо бъдеще, затова било голяма далавера да теглиш ипотека.

203

кънчо

преди 14 години

Следя коментарите и стигам до извода че " Аз" и "***" са един и същи човек пишещ под различни никове, още повече че темата не е в топ новините! От там съдя че явно е някакво банкерче притеснено че няма да вземе бонус за раздаден кредит! УСПЕХ с манипулациите! накрая банките ще имат много имущество за продаване без да има реални купувачи, така ще сринат още повече пазара на имоти - за справка райфайзен имоти, публична продан и други!

fallback