Снимка: Булфото

След като тъмносиният Атанас Атанасов призова за арестуването на Никола Филчев, бившият главен прокурор на България контраатакува, като обяви, че именно той е разобличил лидера му Иван Костов за приватизацията на тъмно у нас.

"И затова днес няма пари за пенсии в България и за други осигуровки", заяви той.

"Ако остане на Атанас Атанасов, най-добре да ме обесят, ама няма как да стане. Много лъже това момче, защо така?", пита риторично чрез в. "Новинар" Филчев.

Той разказва още, че се познава с Алексей Петров, но в никакъв случай не може да се говори, че е ходатайствал за неговото назначаване, тъй като по закон главният прокурор няма такива правомощия.

Още по темата

Филчев допълва, че се запознал с Петров покрай покойния вече Божидар Попов, който беше главен секретар на МВР.

"Все пак Алексей Петров е бил секретен служител на тогавашното НСС и много лесно може да се изкарат документи и да се види от кого е бил назначен. Като секретен служител на НСС той нямаше работа в прокуратурата и е върхът на лъжата, че може да има контакт с мен", категоричен е бившият обвинител №1 на държавата.

Преди ден депутатът от ДСБ Атанас Атанасов обяви, че е време да се разплете цялата група, функционирала около бившия главен прокурор Никола Филчев.

"Може би е крайно време и той да бъде прибран", заяви бившият шеф на НСС.

Според него фокусирането върху Трактора Алексей Петров измества фокуса от това кои са трактористите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase