Ваньо Танов. Снимка: БГНЕС
fallback

Политически чадър над Алексей Петров преди две години е изпращал в кошчето всички разработки срещу него. Това заяви пред БНР бившият директор на ГДБОП и настоящ на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.

Още при явяването си пред парламентарната вътрешна комисия преди две години Танов е дал факти, че Алексей Петров е свързан с организираната престъпност.

"Отнася се за негова фирма, която извършва рекет, изнудване, събиране на дължими вземания и това ясно и категорично съм го казвал във вътрешната комисия и има достатъчно факти по този случай", заяви Танов.

Той коментира, че тогавашният министър на вътрешните работи Румен Петков съзнателно е осветил Алексей Петров като секретен сътрудник на службите, той да бъде легитимиран и така да постъпи официално в ДАНС.

"Преди напускането на Алексей Петров ДАНС беше пред разпад", заяви бившият ръководител на ГДБОП.

Ваньо Танов коментира, че е световна практика при разкриването на престъпна група да има внедрен агент, но когато не е добросъвестен, това може да доведе до обратен ефект и всъщност да захранва групата с определена информация от службите.

Oще по темата
"Това е тънък лед. Винаги може да бъде установено дали случаят на Петров е такъв, но това е трудно доказуемо", смята Ваньо Танов.

Според него папките, които са открити в офисите на Алексей Петров, показват едва ли не паралелно МВР.

"Информацията в тях е префасонирана, копирана и дано не съм лош пророк, че различни справки ще се размахват и ще се дискредитират хора", подчерта Ваньо Танов.

Той изрази съмнение, че тези документи може да дискредитират премиера Бойко Борисов.

Директорът на Агенция „Митници“ разбрал едва вчера, че има договор между агенцията и застрахователна компания "Лев Инс" (част от разследваната и от НАП корпорация на Алексей Петров) и нямал спомен откога е датата на този договор.

Ваньо Танов пое ангажимент това да се провери веднага, както и да се разкрие кои служители на митниците са били съмнително близки с Алексей Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

джаз

преди 14 години

Танов знаеш че политически чадъри няма има ФИНАНСОВИ ЧАДЪРИ.

103

Анонимен

преди 14 години

Добре де, ако главата на Октопода е А.Петров, то пипалата му Маргините ли са, Христо Ковачки ли, Васил Божков, Галевите, Гергов, Коце Маца и всички знайни и незнайни...?

102

Гъбарко

преди 14 години

Когато Атовете се ритат, магаретата ги боли. Закопчаха тези дето били ръководили мафията. Бре мама му стара, много бърже ги разбраха. ББ като беше Главен Секретар, първи беше при пукотевиците., пък не знаеше за тези. НЯкой му е вдигнал мерника на ББ.

fallback