Снимка: БГНЕС

"Не мога да кажа нищо за „Кремиковци“ преди септември 2007 г., когато бях назначен за изпълнителен директор. Тогава заварих кабинет на Алексей Петров, със секретарка в завода. И след известно време Митал ми заповяда да му взема кабинета", каза Александър Томов бивш изпълнителен директор на металургичния ггант.

"До този момент влиянието на Петров е било голямо, но негови фирми пряко в ръководството не са били забелязани от мен", допълни той.

По думите му официалната длъжност на Алексей Петров е била съветник на Управителния съвет и затова е имал кабинет в "Кремиковци".

"Причината да го накарам да напусне кабинета си, беше, че не бе ясно каква точно дейност извършва той", уточни още Томов пред БНТ.

Според него, когато става дума за частна кампания, частният собственик решава – не може да се говори за източване, когато частният собственик го е източил. "Предприятието беше доведено до много сериозна финансова криза", категоричен е Александър Томов.

"Октоподът" опира във висшата държавна власт“. Попитан къде обаче е мозъкът на "октопода", Томов бе категоричен: "Директно в кабинета на Станишев, т.е., в кабинета на Станишев се вземат някакви решения, които после се спускат надолу и изпълняват", каза той.

На въпрос дали е жертва на "октопода", Томов каза, че при такива ситуации, водене до несъстоятелност на едно такова предприятие като „Кремиковци“, очевидно се търси виновник, който да поеме всичко и в случай удобен е бил точно той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase