Снимка: Личен архив
fallback

След като преди време фолкиконата Сашка Васева възпя премиера Бойко Борисов в парчето "Happy Birthday, Mr. Премиер", дупнишката Мадона припна до Министерския съвет, за да занесе лично на министър-председателя писмо.

Оказа се, че поводът за посещението е проверката от страна на НАП към музикалната гилдия в България.

По думите на Васева, която е “представител на свободните изпълнители”, проверките са насочени само към певците, които имат инцидентни участия, за сметка на димитровградската фирма “Пайнер”. 

Ето какво пише изпълнителката на “Левовете в марки” до Бойко Борисов. Публикуваме писмото с известни съкращения, но с автентичен словоред.

“Господин Генерал,
Едва през 2009 г. на хората им писна от клонинги и дойде носталгията към ретро фолка и ретро естрадата. Така от 2009 г. ние, които искахме да бъдем независими от фирми, вече работим и радваме успешно нашите почитатели.

Така че, за да има обективност, данъчните проверки трябва да бъдат насочени към фирмата, която през последните пет години е узурпирала пазара. И тъй като проверката е насочена не към доказване на участия, а към доказването на произхода на имоти и пари, усилията трябва да имат една посока – Димитровград.

Oще по темата

И да не се проверяват певците, които изнемогват, вземайки 20% от хонорара и затова са принудени да си търсят покровители.

Един е Митко Димитров – Пайнера, и несметните негови имоти по морето, София, Харманли и Хасково”, посочва в писмото си култовата фолкаджийка.

“И нека да не се слагат на тезгяха личности като: Лили Иванова; Силвия Кацарова; Кристина Димитрова; Камелия Тодорова и т.н., чието творчество не е субсидирано от чичковци-паричковци, а в момента след 30 години кариера би трябвало да са си осигурили с вечните си хитове, едно спокойно настояще, ако живеехме в нормална държава.

И на мен нямаше да ми се налага да работя с две деца, ако бях получила реални отчисления от продажбите на албума ми “Левовете в марки”, който се продаваше с милионен тираж (за времето си), а аз получих от фирма “Пайнер” трохи”.

В края на писмото си Сашка Васева открито призовава премиера да игнорира от ГЕРБ “подобни личности” като Митко Димитров, които по думите й “уронват авторитета ви, на който се гради цяла една партия, а вече и новото политическо мислене”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

CAnte

преди 14 години

Ей,Кучкарите...Я Леко И Спокойно!!!Браво Сашке Колко Хубаво Си Го Написала...чудесно Миличка...

67

ba6gad

преди 14 години

От както Борисов зае мястото на Станишев,у нас се наблюдава засилено търсене на работна ръка.Търсят се предимно ПЛЮВАЛНИЦИ които да работят за Станишев и БСП,а да плюят по ГЕРБ и Борисов.По този начин Станишев започва кампания на плюене и храчене с надеждата ,че така ще стигне до сърцата на народа.Станишев е роден и живял в семейство в което хуманизма е бил забранен със закон,това не може да се скрие.За него хората са гласове и стъпала до високия стол.Той никога няма да стъпи там,повече.

66

Анонимен

преди 14 години

точно така.....супер бойко ше те оправи и теб,както ни оправя от началото на мандата,че и преди това.....съдят търсят уволняват продажни ,подкупни и мързеливи.....и изведнъж-същите пак са си там.........а нашия като чуе CONGRATULATIONS, BORISOV и вече не слушаме друго....сега това ше ни го кажат пак гърчулята и пак ше ни преебат заради нашите хубавци

fallback