Снимка: БГНЕС
fallback

Висшият съдебен съвет си гласува по две основни заплати допълнително.

Мотивът: цялостен принос през годината.

Освен магистратите бонуси ще получат главният секретар на съвета, главният инспектор на Инспектората на ВСС и директорът на Института по правосъдие.

Средната заплата на член на ВСС е малко над две хиляди лева.

Така всеки от висшите магистрати ще получи ДМС (допълнително материално стимулиране) в размер на над 5000 лева.

19 от членовете на ВСС гласуваха "за", а само двама – Пламен Стоилов и Галина Захарова, се въздържаха.

"Не смятам, че ВСС трябва да остане като виновник, не смятам и че не е работил", каза Ана Караиванова в мотивите си, с които предложи всички членове на ВСС да получат допълнително пари.

"Постигнахме много неща за първи път. Сложихме и началото на една аналитична дейност", допълни тя.

Членът на ВСС Иван Колев и председател на бюджетната комисия на съвета коментира, че икономиите в съдебната власт, благодарение на добрата финансова политика на ВСС, са 50 милиона лева.

Oще по темата

Двадесет и четири милиона от тях ще бъдат раздадени за награди в края на годината, а останалите ще бъдат прехвърлени в бюджета за 2010 година.

Във втората половина на годината абревиатурата ВСС най-често бе споменавана в медиите в комбинация с кадровика Красьо Черничкия, напоследък и с Баджанака от Пиринско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

282

George

преди 13 години

Току що по телевизия Европа съобщиха,че ВСС ще раздаде и тази година 13-а заплата на магистратите.Все съм очаквал нагли номера от членовете на ВСС, но този път очевидно не се оляха, а се *** .Пенсионерите карат втора година без увеличение на пенсиите, учените от БАН получават средно по 600 лв/месец, тютюнопроизводители се чудят как да преживявят,лекарите отказват прегледи и операции на пациентите,за децата с тежки заболявания пари за операции в чужбина няма,но чернодрешковците и червенодрешковците ще си получат коледната заплата. Единственото,което мога да кажа за членовете на ВСС , е "***,безочлива,некадърна ***!"

281

mery

преди 13 години

За мен това не са хора,а някакви крачещи двуноги,чиято единствена цел е: пари, пари,много париии!Първо,те сами си определят бюджета, а НС само го гласува,така че винаги има заделени суми за 13-а и 14-а заплата,второ като типични циции цепят стотинката.Трето,тези от ВСС как ги не заболяха сърца та:всяка вечер по БТВ и НОВА дават малки деца,които се молят:Не ми достиг ат 50 хил. лв за операция,иначе ще умра;спешно ми е необходима животоспася ваща операция иначе умирам;обещаха ми да мога да ходя,но операцията е в Из раел и т.н. Тези от ВСС как не казаха: излишните от бюджета пари ги даваме за децата,та ние сме родители бащи ,майки,баби,дядовци,роднини! НЕЗАВИСИ МИ МАГИСТРАТИ - НЕЗАВИСИМИ ОТ СЪВЕСТТА СИ,ОТ СРАМА,ЧЕ ЗАД ТЯХ НИЩО ПОЛОЖИТ ЕЛНО НЯМА!Само наглост и безочие!

280

МИХАЕЛА

преди 14 години

...има претенции може да ги отправи към законодателите, а не към служителите им, които се явяват само изпълнители! И, държа да подчертая, че не съм служител на съдебна администрация, нито съм магистрат! Просто си давам сметка за това, което се случва!

fallback