Втора брокерска схема е напът да срине до основи съдебната система у нас.

След кадровика Красьо Черния се появи и нов, този път колел и бесел в Благоевградско – Баджанака.

Въпросният мъж, за който призна днес правосъдната министърка Маргарита Попова, лобирал също като плевенския бизнесмен за избирането на едни или други шефове на съдилища у нас.

Именно заради Баджанака Висшият съдебен съвет отложи четири назначения за ръководители в съдебната система – за шефовете на окръжните съдилища в Благоевград и Шумен, на районния съд в Шумен и за окръжен прокурор на Плевен.

"Политическите и професионалните брокери са най-голямата беда на съдебната система", призна с прискърбие Попова, но допълни, че оттук нататък борбата за нея е да ги възпре.

Министърката стигна и по-далеч, като посочи, (но не поименно) като професионални брокери в съдебната система – магистрати, назначени за административни ръководители на съдилища и прокуратури.

27-годишният Красимир Георгиев (Красьо) стана скандалноизвестен през юли тази година.

Тогава членът на ВСС Иван Колев го описа като "черничък човек с ланци", за когото има информация, че пазарува гласове в съвета.

Той обикалял с черно BMW с номер 8888 и разнасял офертите – 200 000 евро, за да уреди хора на постове в съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase