Снимка: БГНЕС
fallback

Посолството на САЩ  в София потвърди пред агенция Франс прес, че специалният пратеник за затварянето на Гуантанамо Даниел Фрийд е посетил България в началото на декември и се е срещнал с български официални лица.

Ние не коментираме нашите двустранни разговори с чуждестранни правителства, но сме окуражени от продължаващото желание на много от нашите близки приятели и съюзници за обсъждане за установяване на задържаните и помощта за нашите усилия да закрием затвора Гуантанамо – отбелязват още от дипломатическата мисия на САЩ.

Говорителят на Министерството на външните работи на България Драговест Горанов потвърди, че е имало подобно усилие от страна на администрацията на Обама, съобщава още АФП.

Oще по темата

Dnes.bg припомня, че в началото на декември американският министър на отбраната Робърт Гейтс заяви пред Камарата на представителите, че 116 затворници от Гуантанамо от общо 211, които в момента се намират там, може да бъдат прехвърлени в други страни.

"В момента установяваме кои са затворниците, които според нас могат да бъдат прехвърлени в други страни", обясни Гейтс.

"До момента, мисля, сме достигнали до 116", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

137

почти откачен

преди 14 години

Целия свят ги знае нашите наведеняци!И Малта поискаха да се отърват от имигрантите си от арабски произход като ги пратят у нас и,забележете,срещу ПОЛИТИЧЕСКА помощ в ЕС!!!Явно света ни смята за ***,друго обяснение няма!

136

руски

преди 14 години

да ги заселят в белия дом

135

Анонимен

преди 14 години

Да не се обвързваме по никакъв начин с мръсотиите на америка. Когато те си преизбраха онова *** и *** Bush, светът занемя.Сега откъде-накъде ще ни обвързват с мръсотиите си? Толкова ли нямат затвори (ехеее) или пари (ехее) или електричски столове? Ние искаме ли от тях да ни решават проблеми? И да искаме ще помогнат ли наистина, или ще се правят с цел?

fallback