Спаска Митрова. Снимка: БГНЕС
fallback

Спаска Митрова e с нова българска лична карта, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Два месеца след пускането й на свобода жената е била без документи, отнети й от властите в Скопие.

И днес тя продължава да твърди, че е подложена на гонения в Македония.

Преди дни научила, че има свободно място за учител по английски език в основното училище в Гевгелия, където живее.

Подала документи, но й казали, че няма място за нея.

Място за нея обаче може да се отвори у нас, след като министърът без портфеил, отговарящ за българите зад граница – Божидар Димитров, вече обяви, че е готов да помогне по всякакъв начин на Спаска Митрова, стига тя да пожелае това.

"Имам свободна щатна бройка в седемчленния си екип и тя може да бъде заета от Спаска Митрова", обяви министърът на 8 октомври.

"Ако пожелае, може да работи и на друго място, тя е завършила английска филология и може да работи и във Външно министерство", каза тогава той.

Oще по темата

Митрова бе задържана в края на юли заради спорове с бившия й съпруг около издръжката на детето й.

Нееднократно българските власти отправиха остри протести от хуманни съображения Митрова да бъде пусната на свобода, както да бъдат върнати и документите й за самоличност.

В продължение на два месеца президентът на Македония Георге Иванов обаче твърдеше, че няма да използва извънредното си право за помилване, защото 23-годишната жена била осъдена правомерно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

ЙОЦО

преди 13 години

НИЕ СИ НЯМАМЕ НАШИ БЪЛГАРСКИ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА С АНГЛИЙСКА ФИЛОЛОГИЯ И ЗАТОВА ЩЕ НАЗНАЧИМ ТАЗИ Х И Т Р У Ш А.НАШИТЕ ДА ВЪРВЯТ ПРИ БЕЗРАБОТНИТЕ.

116

Българин мегленовлах

преди 14 години

Районът на Гевгелия е бил населен както с много добри и просветени Българи , така и с едно специфично население , наречено мегленовласи. Тези мегленовласи говорят вид романски диалект, коъто е близък, но все пак различен от румънския език. В този район и от татък в Гърция все още има няколко села с мегленовласи. Голяма част от мегленовласите вече са забравили мегленовлашкия език. Квартал "Гевгелийски" в София е основан от българизирани мегленовлашки и чисти българи от Гевгелийско...

115

Анонимен

преди 14 години

114скрий се и не пиши ти глупости.

fallback