Снимка: Булфото
fallback

В ход са масови проверки на естрадните, поп, рок и фолк изпълнители.

Акцията е "заради десетки сигнали, че изпълнителите укриват голяма част от хонорарите си", съобщиха от НАП.

Вече се проверяват 16 от най-популярните имена в естрадната и фолк музика, предстои да се инспектират и други изпълнители.

Инспекторите вече са взели информация за доходите, които 16-те изпълнители са обявили пред агенцията в последните 5 години.

Според информация на агенция БГНЕС Азис, Глория и Анелия са сред 16-те проверявани родни изпълнители за укриване на хонорари.

Установено е също така, че едно от най-популярните имена в българската естрада изобщо не е подавало данъчна декларация в последните 5 години.

Фолкпевица пък декларирала доход от 86 000 лв. за 2008 г., при положение че хонорарът й за едно участие е минимум 6500 лв.

В момента тече проверка за броя и стойността на недвижимите имоти, собственост на певците и техните семейства.

НАП е получила и информация за превозните средства, които изпълнителите притежават или ползват.

Следващата стъпка, която ще направят проверяващите в НАП, е да сравнят официално декларираните от звездите доходи със стойността на имуществото, което притежават.

При невъзможност певецът да докаже скъпите си покупки с официално декларираните доходи, се възлага ревизия, която приключва с ревизионен акт, а укритите доходи се облагат с данъци.

Очаква се проверките на естрадните и фолк изпълнителите да приключат до месец.

Наказанието за укриване на данъци в особено големи размери може да стигне до 8 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

153

сара

преди 14 години

тази статия ми припомни друга проверка и дело - какво стана с бившата депутатка то сдс и майка на сестрите тенисиски -малееви.../излежа ли си 8те годинки?!?!/ за нейните и на съпругът и укрити доходи в особено голям размер, какво развитие има тенискортът им в борисовата градина, дето беше обект на "заменки"...............................

152

vlady

преди 14 години

Баси алчните курволяци. Примерно Moonspell вземат 7000 евро при това са 5 човека група плюс технически екип, правят красива, стойностна и качествена музика и се раздават до край. Няма плейбеци и лигавщини, живото изпълнение не отстъпва на студийния запис.

151

бачето

преди 14 години

В тая шантава държава мастиите са най-добре.*** да си на днешно време ама и ние сме едни балъцищото им плащаме

fallback