Снимка: БГНЕС
fallback

Най-големият проблем на висшето образование е неговата масовизация, смята ректорът на УНСС  проф. Борислав Борисов.

Утвърдените места за студенти от държавата са със 7000 повече, отколкото е броят на завършилите средно образование, по информация на проф. Борисов.

„Това означава, че последният тройкаджия трябва да направи едно-единствено усилие – да си занесе дипломата в един ВУЗ, за да стане студент, защото на много места бяха премахнати изпитите и се приема само по диплома“, коментира ректорът на УНСС, цитиран от „Фокус“.

Сбъркан бил и моделът за финансиране на висшето образование. Сега държавата стимулирала образованието на двойкаджийте, а трябва да се инвестира в образованието на отличниците, е мнението на професора.

Голям проблем, според ректора на УНСС, е корупцията във висшите училища.

Все пак десет университета в България давали добри знания. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

176

gatanka

преди 14 години

v unss ne e nujno da hodish po izpiti, ako imash pari. Korupciq, a i povecheto universiteti sa semeen biznes i raboteshtite v tqh sa q rodnini q lubovnitsi. Garvan garvanu oko vadi li?

175

НФБ

преди 14 години

не става на въпрос за това! Навсякъде по света студентите работят..следването е скъпа инвестиция..Въпроса е в ниската летва на тройката..проблема е и в качеството на обучение..Проблем е и последващата реализация..налага се допълнително висшистите да се квалифицират т.к реално завършилите съответната специалност не са подготвени практически!например във Франция се оценява по 20 бална система! За да минеш трябва да имаш минимум 10т! У нас или двойка или минаваш с 3=..а често и тройката се купува..

174

777

преди 14 години

TOQ KATO E TOLKOWA OTWOREN ]O NE KACE KAK ]E WZEME ZAPLATA ,AKO GI NQMA TROIKADJIITE

fallback