Снимка: Булфото
fallback

Началникът на Щаба по подготовката на Сухопътните войски призова за намаляване на броя на жените в армията.

На пресконференция по повод на предстоящия празник на войските ген.-лейтенант Иван Добрев каза, че не всички армейски длъжности са напълно подходящи за жени.

По думите му процентите на жените в пехотата са от 10 до 22.

"Желанието ни е числеността на жените в дадените поделения да не е повече от 10-15. Може би трябва да се промени законовата уредба", каза той и продължи:

"Не става дума за дискриминация и за това, че жените не могат да вършат работа в армията, но трябва да са на подходящи длъжности. Жена в танк. Жените имат своите специфични нужди, има неща, които трябва да получават ежедневно, не можем да ги вкараме две седмици в танк, а мъжете могат да изкарат без сапун този период", аргументира се генералът.

Той призна, че жени кандидатстват за чисто мъжки длъжности в армейските редове, като даде пример с кандидатка за механик-водач на танк.

Командващият на Сухопътните войски се оплака, че в бюджета за следващата година се очертава дефицит от 60 млн. лв.

Като един от основните нерешени проблеми ген. Добрев посочи модернизацията на войските.

Той каза, че подмяната на автомобилната техника е единственото направление, по което се работи по-сериозно.

Досега са получени около 270 единици техника от "Даймлер", но по думите на Добрев са необходими много машини и подмяната ще продължи с години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

212

beretta

преди 14 години

Жена да разтъне ррл? ти шегуваш ли се в поделението в Горна Малина четри жени в пълно бойно снаражение разгъват РРл за норматив и то по-качествено от мъжете.... а пък що се отнася до гума на ЗИЛ, кажи ми как 50 килограмов *** с осми клас може да е от някаква полза примерно...За какво ни е многохилядна армия която не може да си върже обувките... видял съм, изпатил съм ясно ми е..

211

Дърт ефрейтор

преди 14 години

до 210. ако си мислиш, че на занятие в танка ще се къпеш и подмиваш два пъти дневно-в голяма грешка си.На края на деня от теб ще се виждат бели само очите и зъбите ти.

210

Анонимен

преди 14 години

грешиш-БЪЛГАРКИТЕ СЕ ПОДМИВАТ И КЪПЯТ ПОНЕ 2ПЪТИ ДНЕВНО,НО АКО ТИ ИМАШ ОПИТ САМО С ТЪМНОКОЖИ "БЪЛГАРКИ" СИ Е ЛИЧНО ТВОЙ ПРОБЛЕМ! И КАТО ПОЗНАВАШ ГЕРМАНКИ-ТЕ СИГУРНО ЗНАЕШ КАКВИ СА ПРЪДЛИ/В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ/ АМИ ЧЕСТИТО !!!!*** И ПЪРДЯЩИ КОБИЛИ СА ТВОЯ ОПИТ С ЖЕНИ!И СЕ ПИШЕ братовчеДки неграмотнико.

fallback