Снимка: БГНЕС
fallback

Главният прокурор Борис Велчев е внесъл искане за снемане на имунитета на народния представител от "Коалиция за България" Емилия Масларова.

Това съобщи председателят на парламента Цецка Цачева в началото на днешното заседание на Народното събрание.

Мотивите на главния прокурор са размножени и всеки от депутатите може да ги прочете. Главният прокурор е приложил копия от доказателствени материали по досъдебното производство.

Емилия Масларова връчи на Цачева писмено съгласие, че се отказва от депутатския си имунитет.

От парламентарната трибуна Масларова заяви, че няма да пречи прокуратурата да си върши работата.

Oще по темата

Масларова ще бъде разследвана заради злоупотреби със средства по програмата "Красива България", които са били използвани за ремонт на сграда от фонда на МТСП в Стара Загора.

Според данни от разследването ремонтът на сградата е струвал нереално скъпо.

Очаква се по-късно днес прокуратурата официално да съобщи намеренията си.

Проверяваният от прокуратурата комплекс за социални услуги в Стара Загора се оказа 5-етажен, разполагащ с 250 стаи и лукс обзавеждане.

Изграденият от Масларова център за 19 млн. лв. стана медиен хит през последните месеци, след като периодично разследващите пускаха сводки за това кое колко струва и как е градено.

Според строители дори в годините на строителен бум и високи цени 19 милиона лева за такава сграда е прекалено голяма сума.

При примерна цена от 1000 лева на квадратен метър за ново строителство сградата би излязла най-много около 7 милиона.

Най-фрапиращата цена беше за табелки за 35 000 лева.

Те са от плексиглас, покрити с алуминиево фолио. Договорът за изработката им е сключен на 7 юли между министерството и "Арайз" ООД.

А иначе самата сграда бе осветена на 25 май от поп, прекъсван от гръмките слова на Масларова:

"Центърът за комплексни социални услуги е вече факт и искрено се надявам, че този пример, този пилотен проект, ще бъде много заразителен. Следващата ни стъпка и поглед са насочени към Варна", каза тогава тя.

Припомняме ви, че само преди 3 дни Велчев поиска имунитета на бившия премиер Станишев заради изтичане на секретни данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

DO 68

преди 14 години

Balgariq e 4algadjiinica,zatova BB uspq.Sram me e .

76

Анонимен

преди 14 години

Ами , ако се окаже, че всичко, макар и скъпо е законосъобразно, тогава? Насила Масларова ще стане мъченица, а и задължително ще заведе дела за клевета. Кой печели тогава? Пак пушилки. И нищо полезно за измъчения народ!

75

Анонимен

преди 14 години

Ако бяхте помагали на народа,а не крали народа..нямаше да се пише по-света какво крадливо племе сте вие станишевците или масларовците-айде ходи да духаш супата..

fallback