Снимка: БГНЕС
fallback

Добър 3,84. Това е оценката, която дава българският избирател на кабинета “Борисов” след първите 100 дни от управлението му, сочи проучване на MBMD.

Самият премиер и неформален лидер на ГЕРБ регистрира най-високо доверие сред политиците, след като среща 63,6% доверие сред хората.

Сред министрите пък на най-висок рейтинг се радва Цветан Цветанов с 51,6%, следван от Йорданка Фандъкова с 48,4 и Божидар Димитров с 45,8.

Въпреки широката обществена подкрепа рейтингът на Бойко Борисов далеч не е рекорден за най-новата ни история, отчетоха социолозите.

През февруари 1997 г. тогавашният току-що встъпил в длъжност президент Петър Стоянов закова 88% подкрепа, припомни социоложката Мира Радева.

Данните от проведено проучване сочат още, че ако изборите за парламент бяха днес, то ГЕРБ би имал абсолютно мнозинство в Народното събрание – 147 депутати.

БСП и ДПС пък биха загубили общо около 20 от досегашните си места.

“Хората дават сериозен аванс на правителството да се справи с кризата и това е една от основните причини за високата обществена подкрепа”, подчерта още Радева.

Тя определи доверието към бившия премиер Сергей Станишев като “безвъзвратно загубено” и показа резултатите от проучване, според което Татяна Дончева е най-желаната личност за лидер на социалистите.

По отношение на предстоящите местни избори за кмет на София социолозите бяха категорични в убедителната преднина на кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

“Кампанията обаче е изключително вяла и немотивираща и при ниска активност е възможно и да се стигне до втори тур, прогнозира на финала Радева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

134

Анонимен

преди 14 години

хей пич, като го свалим кой ще дойде на власт. Жалко, че такива като теб са навсякъде. Плюя на теб!

133

az

преди 14 години

Че миналия месец наля бяха отчели 77% доверие с тенденция на покачване. Я тая кака от ем пи ем пя да вземе да си оправи методиката и разчетите, че току виж ББ се разсърздил и метнал някоя оставка. Да видим тогава какво ще правим

132

Милена

преди 14 години

Мани го, Станишев - там каквото беше - беше! Да видим сега Бойко ! Мразя, когато някои идва от село и мисли, че животът започва с него - показва ограниченост! То за Бойко това е отдавна известно. Но народът е късопаметен! Забрави кой е и от къде идва - от групировките и тяхното котило - школата в Симеоново. То каквато е държавата - такъв и премиерът! Нали оттам дойдоха и Маджо и Малгините и онези, които после бяха поразчистени в недоказани атентати и показни убийства.Догато Бойко беше глав.сек.!

fallback