Снимка: Булфото
fallback

Магистратите от ВСС призоваха всички техни колеги, които са контактували по GSM-ите си с Красьо от Плевен, да подадат оставки.

До момента това стори Стойко Стоев, но Иван Димов отказа, въпреки че има безспорни доказателства за разговорите им с плевенчанина.

Двамата са провели цели 246 разговора с бизнесмена Красимир Георгиев, набеден за кадровик на съдебната власт.

Нарочна комисия, избрана от ВСС, е установила, че от началото на годината до 30 юни Красимир Георгиев е провел разговори с 14 магистрати, участници в конкурси за шефове в съдебната система.

Стойко Стоев и Красьо са говорили 213 пъти по телефона, в 88 от които Стоев е звънял, и са си разменили 11 есемеса.

Най-дългият им телефонен разговор е 5 минути и половина.

Oще по темата

Между Иван Димов и Красьо са проведени 33 разговора, в 9 от случаите е звънял Димов.

Най-дългият разговор е 3 минути.

Докладът на комисията установил още, че Красимир Георгиев е собственик на 4 фирми и участва в управлението на още 2, има апартамент в София, закупен през 2008 г., и в Плевен, има Мерцедес и BMW, личен шофьор и телефон за няколко хиляди лева, а е декларирал доходи между 569 лeва и 1841 лева и нулеви печалби на фирмите си.

Председателят на ВАС Константин Пенчев обясни, че по закон съветът няма механизъм да принуди уличените да подадат оставка или да ги уволни, но призова Народното събрание спешно да приеме такава поправка в закона.

„ВСС показа, че има волята да укори тези магистрати и да ги прикани да си подадат оставките”, каза Пенчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

az

преди 14 години

а! а така! по закон! тоя дългия поне веднъж да изцепи нещо смислено...

60

Анонимен

преди 14 години

Защо да занимаваме ЕС с кирливи ризи?! Парламентът ....къде е ?България е парламентарна република! Парламентът да вземе мерки: да я промени тая крастава система!!!!!

59

питащ

преди 14 години

Някой може ли да припомни колко съдии са заловени с подкупи или в комбина с престъпниците. Колко от тях са реално осъдени, ако има такива и колко са освободени.

fallback