Снимка: БГНЕС
fallback

 

15-годишните българчета са последни в познанията си по математика в Европа.

Това сочат резултатите от световно проучване, представено от Институт "Отворено общество".

По аритметика учениците ни показват за четвърти път най-лоши резултати в сравнение с връстниците си от останалите страни членки на ЕС.

Българските осмокласници заемат и последно място по природни науки, сочат данните.

От страните членки на общността само Румъния има малко по-лош резултат.

Според изследването учениците от по-долните класове имат по-стабилни познания в сравнение с тези, които са завършили основно образование.

За да имат по-добри резултати, учениците трябва да полагат както тестове поне веднъж годишно, така и матура, като оценяването трябва да е външно, а не от учителите им, смятат експертите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

Ники

преди 14 години

Сигурни ли сте, че са гледани с грижи и любов? Аз съм убедена, че на тези им е липсвало всичко, освен пари. Сам казвате - глезени момченца... Глезенето няма нищо общо с вниманието, грижите и възпитанието.

115

до 113

преди 14 години

Дете, отгледано с много любов и грижи има добро възпитание! Или става разглезено егоистче. Пример маминото чедо илиянчо от перник, което издебна и промуши в гръб Кирил и Васил, лека им пръст.А седесарското синче от Варна, което се чуди какви да ги измисли, за да отърве панделата. Или си мислиш, че на него са му липсвали любов и обгрижване.

114

ДО СТОЯН!

преди 14 години

Родителите НЕ Е РЕДНО да учат с децата си или още повече да се налага да решават задачи с тях. Това е работа на училището - ТО Е МЯСТОТО ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ЗНАНИЯ, ЗА ЗАТВЪРЖДАВАНЕТО ИМ, КАКТО И ЗА ПОПЪЛВАНЕТО НА ПРОПУСКИТЕ по време на обучението. И ако държавата (в лицето на МОН) не е осигурила това за децата - значи ТЯ НЕ СИ Е СВЪРШИЛА РАБОТАТА. Защо да бъдат виновни учениците или родителите за това, което не е и не трябва да е тяхно задължение!

fallback