Снимка: БГНЕС
fallback

За мен е притеснително като министър на правосъдието дали следва да продължавам да бъда министър в държава, в която върховенството на закона и на едно съдебно решение се интерпретират по този начин.

Това заяви пред журналисти в Смолян министърът на правосъдието Миглена Тачева в отговор на журналистически въпрос относно случая на принудителното предаване на децата от Асеновград.

Попитана какво влага в думите "дали да продължава да бъде министър", Тачева допълни, че това е неин личен въпрос и решение, което сама ще вземе.

Предстои да го обсъдя, имам да говоря и с министър-председателя за много неща, включително и за отношението на медиите, заяви правосъдният министър.

Според министър Тачева в случая с двете деца има скандал, но не международен, "защото има решение на съда, което е в съответствие с Хагската конвенция, която българската държава е ратифицирала през 2003г."

Не е добре да живеем в държава, в която всеки ден се хули българският съд и това също е част от моята позиция, заяви Миглена Тачева по повод коментарите за възможен политически натиск върху съда около делата за изборните регистрации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

176

Стефан

преди 14 години

Екс-Министър Тачева, към днешна дата сме изключително щастливи, че вие вече сте история в министерството и най-искрено се надяваме НИКОГА повече да нямате възможност да карате гражданите на Република България да се чувстват чужденци в собствената си страна и да изпитват такава погнуса към български министри, както беше към вас. Дано никога повече не чуем вашето име!

175

Стефан

преди 14 години

Безбройни станаха вече случаите на национално предателство от страна на български съд и български министри и длъжностни лица! Министър Тачева, аз бях един от малкото, които отидохме на протеста пред полското посолоство в София в знак на подкрепата ни за българските деца и в знак на погнуса към министъра на правосъдието на Република България и към решенията на българския съд!

174

Бесния

преди 14 години

Абе *** , никой но хули Съда, който многократно си натискала давземе едно или друго решение , да не обаждам конкретни дела, става че "шоуто" с деца беше недопустимо, но за това трябва да имаш качества, каквито ти липсват - като човещина и зачитане на човешките права и достойнство и то на деца - Къде ви беше психолога при това предаване на деца? Картофи ли предавахте? Срам

fallback