Снимка: БГНЕС
fallback

Депутатите приеха окончателно параграф 22 от промените в Закона за здравето, с който се забранява тютюнопушенето на обществени места от 1 юни 2010.

Народните избраници отхвърлиха предложението на Рамадан Аталай от ДПС забраната да влезе в сила още от тази година на 1 юни.

Преди седмица, по време на първото четене на законопроекта, депутатите не харесаха предложението на шефа на здравната парламентарна комисия  да има обособени зони за пушене в някои закрити обществени места, например в административни учреждения и заведения.

Статистиката
показва, че по брой изпушени цигари на ден българите заемат трето място сред европейците.

Нашенецът се нуждае от една кутия дневно, за да утоли никотиновия си глад.

През 1986 г. жените пушачи у нас са били 19%, а сега са 38%. 

Мъжете пушачи са 52,4%.

Общо активните пушачи в България са 1,9 милиона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

НЕактивен Пушач

преди 14 години

Аз пък съм ЗА този закон, но имам проблем със самоконтрола и немога да откажа окончателно цигарите. Може би като влезе в сила и АКО СЕ СПАЗВА най-сетне ще откажа тея цигари че аман вече от тях. Опиташ видиш кво е ми закво да се тровя още като виждам че не е полезно за здравето. А вие активните пушачи които не искате да спрете продължавайте да си викате "НАЗДРАВЕ". То НЕздраве-то най-неочаквано ще дойде

124

преди 15 години

121 ти си уникален с глупостите си хи хи хи хи хи

123

Пепи

преди 15 години

Защо никой нормален човек не обясни, че: 1. Параграф 22 е пълен *** по презумпция, защото ТОТАЛНО няма да се спазва, тъй като българин с чаша гроздова и без цигара НЯМА. 2. Той е пълен *** и защото ПОЗВОЛЯВА пушенето практически навсякъде, цитирам:.." Единственото ИЗКЛЮЧЕНИЕ от тази забрана важи за сгради, до които всяко лице има свободен достъп и неограничен достъп. Според текста това са административни сгради, места за настаняване и подслон, залите за хранене в ресторанти и заведения за хранене..." На практика всяка сграда е такава. 3. Той е пълен ***, и защото се изправя срещу един от трите стълба на хедонизма: пафкането, поркането и е...нето. Ще проработи ли закон срещу кефа? 4. Той е пълен ***, и защото има МИЛИОН законни начини една кръчма да си осигури пушенето: стига да сложи табелка "частно парти" - и готово. Или да се прекръсти на кетъринг фирма, а собственикът да се запише адресно там и това да е частното му жилище. Голям праз, че има маси, алегло няма. 5. Не накрая, но ми омръзна, параграфът е ***, защото е ДЪЛБОКО антидемократичен. Ако непушачите искат свои заведения - да си ги правят, моля! Но защо лишават пушачите от правото да имат такива? Прочее, тази забрана работи само в страни с *** - като САЩ. А откакто там пушенето се ограничава, ракът е нарастнал с 8% /сериозно/. Хак им е на тъпите янки! Идете в Испания, където забраната е пълна - солидарно се пуши навсякъде! На!

fallback