„Разбирам желанието на обществеността да се интересува по казуса с отвличането на бизнесмена Киро Киров, но мога само да кажа само, че се работи добре по случая”, каза пред БНР зам.- градският прокурор на София Роман Василев.

„Разследването е във всяка страна е тайнственост. Коментирането в медиите и в обществото води до конфликт между работещите по разследването и обществеността”, посочи прокурорът.

„В европейските страни на хората извършили отвличания се гледа като на терористи и се водят преговори. Но да се стигне до това трябва да имаме сериозна воля. Към настоящия момент не може да се каже, че този род престъпления имат своя бум, както е в Мексико или ЮАР, но тенденцията трябва да бъде спряна. Това е важно за обществото и правоохранителните органи трябва да докажат това”, посочи Роман Василев.

„Няма проблем между МВР и прокуратурата, аз ръководя отдела за борба с организираната престъпност”, напомни прокурорът.

Василев обяви, че СДВР са натоварени със задачата да разследват собствениците на скъпи коли, „но това не значи, че трябва да преследваме богатите хора”.

„Трябва обаче да се види как са забогатели тези хора и това е част от изпълнението на мерките. Това е практика и в европейските страни”, посочи той.

Прокурорът обяви, че се проверяват хората с доходи над 500 хиляди лева, като се използват способите за откриване дали незаконно са придобити тези средства.

Така след акцията "яхта", сега е на ред "лимузина"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase