Снимка: Булфото
fallback

Излъчването на останалите десет епизода от риалити телевизионната игра "Страх" по "Нова телевизия" ще бъдe с допълнителна сигнализация от вида "Препоръчителен родителски контрол" и с повтаряне на гласовите предупреждения между отделните части на предаването.

Това съобщиха от Съвета за електронни медии (СЕМ), след като днес се срещнаха с ръководството на медията и с продуцента на "Страх" Магърдич Халваджиян.

Срещата в СЕМ бе инициирана след смъртта на 13-годишния Мартин Мартинов, който загина на 23 март при игра, имитираща телевизионното предаване.

Шефката на регулатора Маргарита Пешева е защитила позицията си, че в редица европейски страни и в САЩ риалити играта се излъчва в широкия праймтайм между 19,00 и 23,00 ч, посочват от СЕМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

free

преди 15 години

e, tova e realnostta

28

преди 15 години

когато скат започнат отново да си плащат на кабелджиите,както всички останали тв канали по кабела.

27

Даола

преди 15 години

Това са днес телевизиите - и вчера също.Проблемът е много по-голям от Страх - просто днес човешкият живот не струва нищо. Няма никаква толерантност към другия до теб, няма устои, които да крепят и младия и стария човек. Определението " изгубено поколение " отсега-нататък ще става все по-актуално и точно. Единствената възможност е семействата да дават опора и идеи за бъдещето на децата си - да ги подкрепят не само материално, но и духовно - ако могат да им дават личен пример - това си струва. Тогава може би децата ще търсят и по телевизията и особено в Интернет нещо по-стойностно.Забраната не значи нищо - тя изостря само любопитството.Проблемът е да се събуди интерес към науката, към творчеството, към откривателството. Познавам млади хора от други страни, особено от Индия, които ме изненадват с жаждата за творчество и наука - и много малко българи,които искат да се развиват умствено. Нашите младежи заявяват, че искат добра заплата и нямат големи мечти за друго.

fallback