Снимка: БГНЕС
fallback

Пазарджик се раздели на два лагера, които започнаха словесна битка дали Лазар Колев – Гангстера, е виновен за смъртта на сестрите Росица и Христина Белнейски.

Още като непълнолетен роденият през януари 1980 г. във Велинград Лазар извършил противообществена проява и бил изпратен в тогавашното ТВУ в Ракитово.

Първата му присъда е 4 години затвор. Малко след като излязъл, той отново налетял на криминалистите заради обир, извършен край град Царево.

Местният съд му дал още година и половина. Но и това не го спряло.

Третата му присъда е от Софийския районен съд и е за грабеж. Столичните магистрати му дали още 4 години затвор.

По времето, когато сестрите са убити – края на януари 2006 година, Лазар е бил на свобода.

Хора, които го познават, твърдят, че Колев не злоупотребява с алкохол. Но имал славата на тигър в леглото – избирал доста по-млади момичета, не прощавал и на майките им.

Денят на смъртта на Белнейски – 27 януари 2006 г., е последният работен за Лазар. Дотогава той работи в цеха на вуйчо си Паун Лазаров, който върти бизнес с хляб.

На 12 март същата година той отново е задържан за грабеж. Това е и последната му присъда от 4,6 години, която Лазар излежава в пазарджишкия затвор и сега.

Преди месец обаче той е преместен в Софийския затвор. Лазар е заподозрян още през есента на миналата година, но разследващите са искали да сравнят ДНК, взета от момичетата, с неговата, за да са подплатени с доказателства, и съвсем скоро са взели решение за обвинителния акт, който днес магистратите ще му връчат. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

АНОНИМЕН

преди 13 години

абе много объркана работа тия момичета за възрастта си много са кръстосвали бе с ГЛАВНИЦА С ГРАМАДА ПАЗАРДЖИК НАМЕРЕНИ КРАЙ ПЕЩЕРА ЛУЗА РАБОТА

85

АНОНИМЕН

преди 13 години

искам да попитам след като полицията е толкова добра и доказва че този е убиеца защо не докаже къде са безследноизчезналите от ДОБРИЧ ще докаже ама на кукова лято като всички ганкстери са от повисшите истанции и приятели с ганкстерите които се разхождат из града много силен беше ЦЕЦО ЧЕ ЩЕ ГИ ХВАНАТ НА КУКОВО ЛЯТО МОЖЕ БИ А НИЕ ОЩЕ НЕЗНАЕМ КЪДЕ СА БЛИЗКИТЕ НИ

84

АНОНИМЕН

преди 13 години

ВЪВ ВСЕКИ ГРАД ИМА СВОДНИЦИ ЛИХВАРИ УБИИЦИ НАРКОДИЛАРИ ДА СИ ГИ ХВАНАЛИ ВСИЧКИТЕ НЕ САМО КОЙТО НЕ СЕ ХАРЕСА НА НЯКОЙ ОТ ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ ПРОКУПАТУРАТА ВИНАГИ РАБОТИ ПО ПОРЪЧКА ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО НАРКОДИЛАРИ И СВОДНИЦИ И УБИИЦИ ИМА В НАШИЯТ ГРАД И ДАЖЕ УБИЕЦА НА ЕДНО МОМЧЕ Е НА СВОБОДА И МАЙКАТА КЪДЕ ЛИ НЕ ХОДИ АМА ТОЙ СИ Е НА СВОБОДА И НАРКОДИЛАР ЗАКОПЧАХА АМА НАРКОТИЦИТЕ НЕСПРЯХА ЗНАЧИ Е НЕВИДИМ ИЗЛИЗА КАТО ПРИЗРАК ПРОДАВА И СЕ ВРЪЩА АКЦИИ КОЛКОТО ЩЕШ АМА НЕ И НАТЕЗИ КОИТО СИ ПЛАЩАТ

fallback