Снимка: Булфото
fallback

Всички служители на Националната агенция по приходи, замесени в случая с вече бившия изпълнителен директор на НАП Мария Мургина трябва да имат страха на прокуратурата, защото тя ще стигне до всеки тях, увери зам.-председателят на Софийската градска прокуратура Роман Василев.

Мургина подаде оставка на 12 февруари с мотив „неизпълнението на плана за данъчните приходи на агенцията за 2008 г. и отказан достъп до класифицирана информация”.

Държавната агенция за национална сигурност и прокуратурата правят проверки за измами с ДДС в приходната агенция, а Сметната палата проверява администрирането на приходи от ДДС в НАП.

Роман Василев беше категоричен пред Дарик радио, че няма да има хора, независимо каква е окраската им, които да бъдат покровителствани.
 
На въпрос за подробности около случая с бившия шеф на НАП, Василев заяви, че при достатъчно данни за престъпление, прокуратурата винаги реагира, били те за Мария Мургина или за когото и да било друг, „прокуратурата винаги си върши работата и при достатъчно данни ще бъде безкомпромисна”.

"Прокуратурата ще проверява дали в аферата с източването на ДДС има замесени известни личности от различни сфери на обществения живот", съобщи Роман Василев.

Той увери, че няма да има нищо скрито: „Ако прокуратурата прикрива някакви данни, то е в интерес на разследването, а не в интерес на това да се направи някакъв чадър или балон, в който да се прикриват данни около разследването”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Eдин репресивен орга

преди 15 години

... и ще спре моментално, като стане очевидно и нескриваемо, че откраднатото е влизало в партийната каса...

72

Един репресивен орга

преди 15 години

"трябва да имат страха на прокуратурата, "един репресивен орган на властта, изпълняващ нейните поръчкиотвратително мутренско изказване

71

преди 15 години

На сегашната седенка май Орешарски ощипа и той нещо от Мургина, затова и благодари и я хвали

fallback